Universitatea „Constantin Brâncoveanu” și-a redeschis porțile


• autoritățile locale și județene, alături de studenți


Ieri, în Aula Magna Universității „Constantin Brâncoveanu” din Râmnicu Vâlcea, corpul profesoral al instituției de învățământ superior, oameni din administrația locală și politicieni au fost alături de tinerii care tocmai au pășit într-o nouă etapă din viața lor, cea a studenției. Printre distinșii invitați s-au numărat arhiepiscopul Râmni­cului PS Gherasim Cristea, prefectul județului Vâlcea Mircea Nadolu, președintele Consiliului Județean Ion Cîlea, primarul Râmnicului Emilian Frâncu, şeful inspectoratului școlar Ion Gherghinaru, dar și numeroși consilieri locali și județeni și reprezentanții mai multor instituții de prim rang în județul nostru. Ca de fiecare dată, și la această deschidere a noului an universitar, deși provin din partide diferite, politicienii au lăsat la intrare adversitățile și contrele specifice și s-au ridicat la înălțimea așteptărilor celor prezenți în amfiteatru, numeroși studenți și părinți.

Vădit emoționat, reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Mircea Nadolu, le-a adresat studenților urarea de bun venit în noul an universitar și i-a felicitat pe boboci pentru alegerea făcută: „Perioada studenției înseamnă pentru fiecare dintre noi multe amintiri plăcute. Personal, mă bucur că sunt alături de studenți și, mai ales de bobocii acestei universități. Vreau să le urez mult succes în anul universitar care tocmai începe, să îi felicit pentru alegerea pe care au făcut-o și să îi asigur de tot sprijinul autorităților în demersurile lor. Vă doresc un an încununat de realizări!”

Și președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea, s-a adresat celor prezenți: „Vreau să vă spun bun venit în această citadelă a culturii vâlcene, instituție care prin valorile pe care le promovează și valoarea absolvenților pe care îi pregătește ne face oriunde cinste nouă, ca vâlceni, dar și învățământului superior de calitate existent în județul nostru. Universitatea Constantin Brâncoveanu reprezintă o garanție pentru viitorul tinerilor și pentru succesul acestora”.

La rândul său, primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, a subliniat rolul foarte important și beneficiile pe care le aduc studiile superioare în viața oricărei persoane și a reiterat legătura sa cu prestigioasa unitate de învățământ argeșeană. „Le urez bun venit studenților în noul an universitar și le doresc mult succes în drumul pe care au pornit. De asemenea, vreau să îi felicit pentru că au ales această universitate, una care ne face cinste ca vâlceni și contribuie la proiectul pe care îl dorim cu toții realizat, acela ca Râmnicul să devină oraș universitar. Vă mai spun că eu sunt legat sufletește de această instituție, întrucât acesta este locul în care mi-am definitivat studiile de master”, a mărturisit edilul Râmnicului.

Posting....