„Una – mie, una – ţie. Una, două – mie, două – ţie”


• trei pesedişti, doi liberali şi un uneperist sunt aproape siguri că vor ajunge în Parlament după alegerile din 9 decembrie • cele trei colegii deţinute de PDL în Râmnic sunt ţinta negocierile judeţene din USL

Liderii Uniunii Social Liberal s-au reunit, la sfârşitul săptămânii trecute, la un resort de patru stele din Delta Dunării, la Murighiol. Acolo s-au purtat negocieri intense între PSD şi PNL pentru stabilirea candidaţilor la alege­rile parlamentare din 9 decembrie. După discuţii destul de aprinse, s-a stabilit ca PSD să propună candidaţi în 246 de colegii (dintre care 30 vor reveni UNPR), în timp ce PNL va avea 206 candidaţi (dintre care 21 revin conservatorilor).

Şase colegii deja adjudecate

Pentru judeţul Vâlcea, lucrurile sunt aproape tranşate în privinţa a şase colegii. Astfel, social – democraţii Aurel Vlădoiu (deputat în Colegiul Horezu), Vasile Bleotu (deputat în Cole­giul Drăgăşani), Laurenţiu Coca (senator în Colegiul Drăgăşani – Băl­ceşti) vor candida pentru un nou man­dat. La PNL, deputatul Buican va can­dida pentru un nou mandat în Colegiul Brezoi, iar omului de afaceri Dan Niţu (foto
1)
i-a fost repartizat colegiul senatorial Brezoi – Horezu, lăsat liber în urma alegerii lui Emilian Frâncu în funcţia de primar al Râmnicului. În fine, uneperistul Dan Mazilu îşi va păstra Colegiul Bălceşti, pe care şi l-a adjudecat în anul 2008 pe listele PSD. Toţi aceştia au mari şanse să fie aleşi „din  prima”, adică să obţină un scor de „peste 50 la sută + 1” în data de 9 decembrie.

Colegiile din Râmnic sunt libere

Negocieri se vor purta pentru colegiile care sunt deţinute, actual­mente, de reprezentanţi ai PDL. Şi ne referim aici la cele trei mandate de parlamentar din Râmnic. În timp ce pesediştii susţin că trebuie să îşi impună candidaţi pentru Colegiul senatorial Râmnicu Vâlcea şi Colegiul pentru Camera Deputaţilor Râmnicu Vâlcea sud, liberalii vor măcar două colegii în Râmnic. Numele de candi­daţi vehiculate în ultima vreme sunt Costi Rădulescu, Remus Grigorescu (foto 2), Dumitru Lovin şi Adrian Buşu (de la PSD), respectiv Gheorghe Ioniţă (foto 3), Dan Motreanu şi Victor Stănculescu (de la PNL). O surpriză de proporţii ar fi ca liderul PC Vâlcea, Neluş Giuran, să fie propulsat, pe seama protocolului cu PNL, în postura de candidat pentru alegerile parla­mentare.