Sprijin pentru agricultura vâlceană


• Liviu Dragnea a oferit asigurări că legea care va limita posibilitatea străinilor de a cumpăra terenuri va fi adoptată după dezbaterea din Camera Deputaților
Prezent în studioul unei televiziuni naționale, președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre «flagelul» care amenință să submineze din temelii agricultura românească. Așa cum se cunoaște, în mai multe județe cu profil agricol din țara noastră, dar chiar și în județul Vâlcea, există situații în care oameni de afaceri străini au cumpărat suprafețe importante de teren. „S-a spus că agricultura României este praf, e înapoiată, nu avem şanse, hai să vindem şi terenuri. Avem legea vânzării terenurilor în dezbatere în Camera Deputaţilor, o vom adopta. Asta înseamnă că vreau să limităm accesul străinilor la a cumpăra pământ din România. Foarte bine, să cumpere, dar să se stabilească aici”, a afirmat preşedintele PSD pe marginea acestui subiect.

Dragnea: „Oamenii au început să aibă venituri din agricultură”

Un alt motiv pentru care președintele PSD a afirmat că trebuie adoptată de urgență legea care restricționează accesul străinilor pe piața terenurilor din România ar fi reprezentat de faptul că agricultorii au început să obțină venituri rezonabile din activitățile pe care le desfășoară. „Trebuie să stopăm acest proces, pentru că, ridicând foarte mult agricultura, oamenii au început să aibă venituri din agricultură. Nimic nu a fost întâmplător când agricultura a fost pusă la pământ. Un om care avea un hectar, două, cinci hectare spunea: «Mai bine îmi iau acum nişte bani şi îi folosesc decât să îl ţin că oricum nu am cu ce să-l muncesc, nu mă ajută nimeni».”, a mai punctat Liviu Dragnea.
℗ Articol de promovare ℗