SCM Râmnicu Vâlcea a aflat cu cine va juca în grupele European League


Joi, 25 noiembrie 2021, la orele prânzului, la sediul Federației Europene de Handbal de la Viena s-au desfășurat tragerile la sorți pentru stabilirea componenței celor patru grupe ale celei de-a doua competiții intercluburi ca valoare din acest sport, la nivel european. 16 echipe s-au calificat în faza grupelor din acest sezon, Liga Florilor din România având trei reprezentante în competiție. Este vorba despre Minaur Baia Mare (care s-a aflat în prima urnă valorică), Măgura Cisnădie (s-a aflat în a doua urnă) și SCM Râmnicu Vâlcea (a fost în a treia urnă).
Tot trei reprezentante în faza grupelor are și Franța: Nantes, Besancon și Chambray Touraine. Câte două reprezentante au campionatele din Danemarca (Viborg și Herning Ikast), Norvegia (Sola HK și Storhamar) și Ungaria (Moterson și Váci). Câte o echipă în grupele European League au avut campionatele din țările: Croația (Lokomotiva Zagrab), Germania (Bietingheim), Polonia (Zaglebie Lubin), Rusia (Lada Togliati).

Adversari din Danemarca, Ungaria și Franța pentru SCM Râmnicu Vâlcea

În urma «împerecherii» bilelor, sorții au făcut ca SCM Râmnicu Vâlcea să fie repartizată în Grupa D, alături de formațiile: Viborg, Váci și Chambray Touraine.
În lunile ianuarie și februarie 2022, se vor juca meciuri în sistem tur-retur, între toate cele patru echipe care fac parte din aceeași grupă (rezultând șase meciuri pentru fiecare formație). La finalul celor șase etape, echipele clasate pe primele două locuri (în funcție de numărul punctelor acumulate) se vor califica în sferturile de finală ale competiției.