În grupele European League, SCM a remizat cu Viborg


Sâmbătă după-amiaza, SCM Râmnicu Vâlcea (locul trei în campionatul românesc) și Viborg (echipă clasată pe locul al patrulea în campionatul danez) s-au întâlnit într-un meci contând pentru grupele European League (a doua întrecere intercluburi ca importanță la nivel continental). Partida desfășurată în Sala Sporturilor „Traian” s-a desfășurat cu public, dar cu limitările specifice accesului spectatorilor cauzate de pandemia de Coronavirus. Meciul a fost cel de-a patrulea pe care cele două echipe l-au disputat în faza grupelor din actualul sezon al întrecerii amintite.
Înaintea duelului din Sala „Traian”, ambele formații erau neînvinse, fiecare având câte trei victorii din tot atâtea partide disputate, fiind ca și calificate în sferturile de finală ale European League. Și neînvinse au rămas și după meciul de la Râmnicu Vâlcea, care s-a încheiat la egalitate, un rezultat care a consfințit calificarea ambelor cluburi în faza următoare a competiției. SCM Râmnicu Vâlcea a început mai bine, a condus, însă Viborg a fost echipa care a intrat la pauză în avantaj (scor 15-14).
În partea secundă, Viborg a avut chiar și un avans de trei goluri, însă echipa Primăriei din Râmnicu Vâlcea a avut puterea de a reveni și de a trece în avantaj pe tabela de marcaj. SCM avea un avantaj de trei goluri nu cu mult timp înaintea expirării timpului de joc (scor 30-27), însă danezele au găsit, la rândul lor, forța necesară pentru a marca de trei consecutiv, fără a mai primi gol, și implicit de a restabili egalitatea. Partida s-a încheiat cu scorul 30-30, un rezultat probabil echitabil dacă ținem cont de evoluția per ansamblu a ambelor formații.

Urmează alte două meciuri în European League

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, săptămâna curentă aduce alte două partide, ambele în deplasare, care vor conta tot pentru faza grupelor European League (acestea fiind și ultimele două meciuri din cadrul acestei întreceri). Miercuri, 16 februarie 2022, vâlcencele se vor afla la Viborg, în Danemarca, iar ulterior vor evolua pe terenul celor de la Vaci, în Ungaria. Situația din Grupa C este aproape decisă înaintea ultimelor trei jocuri care au mai rămas de disputat, singura necunoscută rămânând numele echipei care va câștiga grupa.
În acest moment, Viborg și Vâlcea se află pe primele două poziții în clasament (fiecare cu câte șapte puncte) – fiind deja calificate în sferturile de finală, iar Chambray Touraine și Vaci, fiecare cu câte două puncte, sunt pe locurile trei și patru, fiind deja eliminate din competiție.