VIBORG A CÂȘTIGAT CLAR meciul din Danemarca și a împins-o pe Vâlcea în «ghearele» celor de la Ikast


Miercuri seara, Viborg și SCM Râmnicu Vâlcea s-a întâlnit, în Danemarca, în penultimul lor meci din cadrul grupelor European League. Dacă sâmbăta trecută, în partida disputată în Sala „Traian”, echipa Primăriei din Râmnicu Vâlcea a contat în fața grupării daneze, fiind foarte aproape de a câștiga întâlnirea (meciul s-a încheiat cu o remiză, scor 30-30), nu același lucru s-a putut spune despre jocul din Danemarca. Viborg a controlat în mare măsură partida din primul până în ultimul minut, multinaționala de la Vâlcea neavând decât unele momente mai bune, pe la mijlocul primei reprize, când, după ce fusese condusă la patru goluri, reușise să revină la doar unul. Din acel moment, «filmul» elevelor lui Bent Dahl parcă s-a rupt, iar Viborg a galopat ajungând să aibă la pauză un avantaj de șapte goluri (scor 15-8).
Vâlcencele nu s-au regăsit nici în repriza secundă, ele fiind probabil deja obișnuite cu gândul că nu vor putea întoarce o asemenea diferență de scor. Chiar dacă actul secund a fost ceva mai echilibrat, tot Viborg a fost echipa mai bună, danezele reușind să își mărească avantajul. Meciul s-a încheiat cu victoria grupării daneze, la o diferență de unsprezece goluri, scor 31-20.
În urma acestui rezultat, situația la vârful Grupei D a fost decisă: Viborg a ajuns la un total de nouă puncte și va merge în sferturi de pe primul loc, Vâlcea a rămas cu cele șapte puncte și va avansa de pe poziția a doua. Celelalte două echipe care au făcut parte din această grupă, unele mai slabe valoric, Chambray Touraine (Franța) și Vaci NKSE (Ungaria), erau deja eliminate, fiecare având doar câte două puncte.
În ultima etapă din faza grupelor, Vâlcea va juca la Vaci, iar Viborg va primi vizita celor de la Chambray Touraine.

Urmează «dublul-șoc» cu Ikast

Viborg a știut foarte bine de ce trebuie să forțeze în meciurile cu Vâlcea, să câștige mai multe puncte (a obținut trei din patru) și să termine Grupa D pe primul loc. Câștigătoarea Grupei D (adică Viborg) va întâlni în faza sferturilor de finală ocupanta poziției a doua din Grupa C, adică pe Storhamar (Norvegia) sau pe Măgura Cisnădie. Ocupanta locului secund din Grupa D (adică SCM Râmnicu Vâlcea) va întâlni în faza următoare echipa care a câștigat Grupa C (adică pe Ikast Herning din Danemarca). Viborg a evitat astfel, în faza sferturilor de finală, un duel cu o altă echipă daneză (cotată chiar mai bine în campionatul intern decât Viborg!) și a trimis echipa Primăriei din Râmnicu Vâlcea în acest duel în dublă manșă destul de dificil în care, trebuie să recunoaștem, Ikast pornește cu prima șansă pentru a merge mai departe.