Pompierii ISU ne învață cum să ne ferim de bombe!


Membrii echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit, în data de 2 iulie, pentru asanarea teritoriului de muniție rămasă neexplodată în urma descoperirii unui proiectil de artilerie de calibru 75 mm.
Proiectilul a fost descoperit în gospodăria lui Dumitru B. din comuna Pietrari, în timpul efectuării unor săpături la o bucătărie de vară. Cercetările efectuate la fața locului arată că proiectilul avea încărcătură pirotehnică și prezenta pericol în cazul lovirii accidentale. După verificarea terenului cu detectorul de metale, muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă într-un poligon special amenajat.
În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate, trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite:
– Nu o mişcaţi!
– Nu o atingeţi!
– Nu o loviţi!
– Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!
– Nu vă jucaţi cu asemenea componente!
– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere;
În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.
Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice