Polițiștii, la datorie


Groapă de 25 de metri pe drumul dintre Măciuca și Drăgășani
Luni dimineață, la ora 08.40, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 67 B-Măciuca partea carosabilă, s-a rupt, formându-se o groapă. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că pe DN 67 B, la Km. 92+300, din cauza căderilor abundente de apă şi scurgerii pe partea carosabilă, s-a rupt o parte de carosabil, pe sensul de mers Măciuca-Drăgăşani, formându-se o groapă cu adâncimea de circa 25 cm, pe o lungime de circa 3 m. S-a luat legătura cu districtul Drumuri Naţionale Fârtăţeşti, care s-au deplasat la faţa locului cu utilaje, încercând remedierea părţii carosabile. Se circulă pe un singur sens, pe o distanţă de circa 50 metri, locul fiind semnalizat corespunzător.

Dosar penal pentru comiterea faptei de furt
Luni, 8 decembrie poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunos­cu­te au sustras dintr-un autove­hicul aflat în comuna Vaideeni, un radio-casetofon. În urma in­vestigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că persoana bănuită de comiterea faptei este V. Ovidiu, de 26 de ani, din comuna Vaideeni. Tânărul a predat bunul sustras, fiind re­turnat părţii vătămate. Cerce­tă­rile sunt continuate sub aspec­tul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Bețivi peste bețivi în trafic
Miercuri, 10 decembrie a.c., ora 01.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea l-au depistat pe D. Gheorghe, de 32 ani, din oraşul Călimăneşti, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 pe strada Calea lui Traian din municipiul Rm. Vâlcea sub in­fluenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilo­test a rezultat o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la UPU Rm. Vâlcea unde i-au fost recol­tate două probe de sânge în ve­de­rea stabilirii alcoo­le­miei la in­terval de o oră. În con­tinuare sunt efectuate cercetări pentru comi­te­rea infracţiunii de conducere pe dru­murile publice a unui auto­ve­hicul sub influenţa alcoolului.

Urmărit general, reţinut în comuna Tetoiu
Marți, în baza investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că în comuna Tetoiu se află P. Niculae, persoană care este urmărită general ca urmare a unei condamnări pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Poliţiştii l-au identificat pe P. Niculae, 58 de ani, din localitatea Predeal, judeţul Braşov. Pe numele bărbatului a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii de un an în data de 2 octombrie, de către judecătoria Braşov. Condamnatul a fost reţinut, fiind transferat la Penitenciarul Colibaşi în vederea executării pedepsei.

 

Mopediștii, clienții de serviciu ai Poliției

În urma activităţilor desfăşurate în ziua de marți, 9 decembrie a.c. de către poliţişti pe raza comunei Suteşti au fost depistate mai multe persoane care au încălcat prevederile legale. Astfel, a fost depistat S. Ionuţ, din com. Creţeni, în timp ce conducea pe raza com. Creţeni, D.J. 677A, un moped fără a poseda permis de conducere valabil pentru vreo categorie, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că plăcuţa cu numărul de înmatriculare montată pe moped nu corespunde cu datele de identificare din cartea de identitate a mopedului. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală împotriva susnumitul pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 335, alin.1 şi art. 334, alin.2 din Codul Penal. De asemenea, a fost depistat B. Constantin, din com. Movileni, jud. Olt, angajat la o societate comercială care a încălcat prevederile art. 1, lit. b din Legea 12/1990, comercializând pe raza com. Şuşani, pâine şi produse de patiserie fără a îndeplini obligaţiile prevăzute de lege. În cauză s-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amenda în valoare de 5.000 lei şi confiscarea unui număr de 40 pâini şi 11 produse patiserie. Totodată au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991 in valoare de 600 lei.