Poliţia în acţiune


Dosar penal pentru braconaj piscicol

La mijlocul acestei săptămâni, poliţiştii municipiului Râmnicu Vâlcea l-au depistat pe Florin P. în timp ce conducea un autoturism. În urma controlului efectuat autovehiculului, au fost identificate 12 kg peşte, specia roşioară. Şoferul nu deţinea documente doveditoare. În autoturism a mai fost depistată şi o setcă de aproximativ 200 m. Bunurile au fost ridicate în vedere confiscării, iar celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal.

 

Cercetat pentru că a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice

În dimineaţa zilei de 5 martie, Ion P. a sesizat poliţiştii despre faptul că, în timp ce conducea un autovehicul, a fost acroşat de un alt autoturism. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că cel care a condus cel de-al doilea autovehicul este R.C. După testarea cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Hoţii de lemne au viaţă grea cu poliţiştii vâlceni

Poliţiştii l-au depistat, miercuri, 5 martie, pe Grigore G., din comuna Bujoreni, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe drumul comunal Bogdăneşti, cantitatea de 3 mc., esenţă carpen. Cantitatea de lemn a fost procurată de la un cetăţean, fără a deţine documente de provenienţă şi transport. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Călimăneşti. Oamenii legii au aplicat sancţiuni contravenţionale conform  Legii 171/2010.

Tot miercuri, poliţiştii comunei Racoviţa au organizat o acţiune la care au participat şi organe silvice din cadrul Ocolului Silvic Cozia-Negoiu. Cu această ocazie, i-au prins în flagrant pe Gheorghe P. şi Ciprian S., ambii din comuna Racoviţa, în timp ce tăiau fără drept şi sustrăgeau 9 arbori, specia tei, de pe raza localităţii, care nu fuseseră marcaţi de organul silvic. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept şi sustragere de arbori. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Cozia-Negoiu.

 

Amendă de 2.000 lei în Ghioroiu

Miercuri, poliţiştii oraşului Bălceşti şi cei din comuna Ghioroiu au efectuat un control la o întreprindere individuală din localitate. Lucrătorul comercial nu a putut prezenta documentele privind gestiunea şi provenienţa mărfurilor, în cazul mai multor produse de panificaţie. Astfel, a fost aplicată sancţiune contravenţională conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990. Amenda pentru comercializarea produselor de panificaţie fără documente de provenienţă s-a ridicat la 2.000 lei.

Posting....