Opt primării, pe „lista neagră” a sindicaliștilor din învățământ


Sunt administrații publice locale din județ care refuză decontarea navetei cadrelor didactice, deși unii profesori parcurg kilometri buni pentru a ajunge la destinație. Cele opt localități aflate pe „lista neagră” a sindicaliștilor sunt: Berislăvești, Fârtățești, Făurești, Grădiștea, Lăcusteni, Laloșu, Popești, Cernișoara.
În ceea ce privește comuna Cernișoara, aceasta este cap de listă cu restanțe privind decontarea navetei, având peste 26 mii lei de dat profesorilor. Din păcate, în cazul a șase din cele opt localități există restanțe și din anii anteriori, restanțe cuprinse între 900 și 20.000 lei.
Sunt 57 de localități unde s-au înregistrat restanțe la achitarea navetei cadrelor didactice, în toate cazurile fiind făcute adrese scrise de către sindicaliștii din învățământ, dar numai 28 răspunzând. Multe dintre unitățile administrativ-teritoriale au fost date în judecată de către conducerea Sindicatului Personalului din Învățământul Preuniversitar și deciziile instanțelor au fost de partea cadrelor didactice.