Bursa locurilor de muncă pentru Portugalia și Danemarca


• selecția, la care sunt invitați și vâlcenii, se va desfășura la Târgu-Jiu
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, prin intermediul Serviciului EURES România, anunță organizarea, la Târgu-Jiu, la mijlocul lunii februarie, a bursei locurilor de muncă în domeniul sezonier agricultură, pentru 50 locuri de muncă oferite de un angajator danez în Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre. Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei. Durata contractului:
• Portugalia: aprilie – iunie 2019. Program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână;
• Danemarca: iunie – octombrie 2019. Program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână.

Cazarea muncitorilor se face în case complet echipate

Ca și condiții, pentru Portugalia: Cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator. Pentru Danemarca, cazarea se face în rulote, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului.
Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Cunoașterea limbii engleze nu este obligatorie

În ceea ce privește plata muncii, în Portugalia, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1.950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.
În Danemarca, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.
Vârstă minimă este18 ani și se cer cunoștințe de limba engleză – nivel minim, dar nu este obligatoriu, muncă fizică grea, indiferent de climă.
Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Termen limită pentru trimiterea aplicațiilor: 1 martie 2019. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Preselecția aplicanților se face de către angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierii EURES. Selecția va avea loc la mijlocul lunii februarie, în Târgu-Jiu. Detaliile referitoare la data, locația si programul selecției vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Ulterior selecției, se va putea aplica până în data de 1 martie a.c.