Oficialii de la CSM au stabilit calendarul pentru perioada de iarnă


• fotbaliştii antrenorului Niculescu vor efectua un cantonament în Ungaria, având programate mai multe meciuri amicale

După cum anunţam la momentul oportun, fotbaliştii râmniceni vor efectua şi în această iarnă un stagiu de pregătire peste hotare. Destinaţia aleasă de oficialii formaţiei sprijinită financiar de fratele senatorului Dan Niţu şi Primăria Râmnicului coincide cu cea de anul trecut, fiind vorba de oraşul maghiar Gyula. Acesta se află situat foarte aproape de graniţa cu România, în apropierea Nădlacului, condiţiile de pregătire de care elevii antrenorului Claudiu Niculescu vor dispune aici fiind, aşa cum am sesizat şi anul trecut, ireproşabile.

Revenim de această dată cu o informaţie pe marginea subiectului, ţinând cont de faptul că, recent, conducerea CS Municipal a făcut public calendarul de pregătire şi, mai ales, meciurile amicale pe care formaţia râmniceană le va susţine în pauza de iarnă. Astfel, după reunirea lotului, programată pentru 13 ianuarie, vâlcenii vor avea o perioadă de reacomodare cu efortul efortul fizic, urmată de un scurt cantonament organizat la stadionul din Râmnicu Vâlcea. Ulterior, în prima jumătate a lunii februarie, ei se vor afla în stagiul de pregătire din Ungaria, acolo unde vor întâlni mai multe formaţii care activează în primele trei eşaloane valorice ale întrecerilor fotbalistice din România şi din ţara vecină. Perioada de pregătire se va încheia pe 22 februarie, cu un amical programat în Râmnicu Vâlcea, în compania formaţiei FC Olt Slatina. După acest joc, elevii antrenorului Niculescu ar trebui să fie pregătiţi pentru un retur de foc, urmat de un play-off la finalul căruia toţi iubitorii sportului vâlcean aşteaptă un singur lucru: promovarea în Liga I. Primul meci oficial din 2014 va avea loc pe 1 martie, atunci când CS Municipal va primi vizita argeşenilor de la CS Mioveni.

Programul detaliat al fotbaliştilor de la CSM

6-26 decembrie: vacanţă

27 decembrie-12 ianuarie: program individual de pregătire (mobilitate musculară şi articulară, capacitate aerobă, abdomene, streching, jocuri complementare, forţă)

13 ianuarie, ora 10.30: reunire lot, la Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea

14-21 ianuarie: perioadă de acomodare la efort, vizită medicală

22 ianuarie-31 ianuarie: pregătire fizică centralizată la Stadionul „Municipal”

2 februarie-14 februarie: cantonament Gyula, Ungaria

6 februarie: meci amical, FC Szeged – CSM Rm. Vâlcea

8 februarie: meci amical, Kecskemeti TE – CSM Rm. Vâlcea

11 februarie: meci amical, FC Bihor Oradea – CSM Rm. Vâlcea

13 februarie: meci amical, Békéscsaba 1912 – CSM Rm. Vâlcea

22 februarie: meci amical, CSM Rm. Vâlcea – FC Olt Slatina

Medrea: „În Ungaria, condiţiile de pregătire şi recuperare sunt foarte bune”

Directorul general adjunct de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea, Bogdan Medrea, a explicat, în câteva cuvinte, motivele care au stat la baza alegerii unei locaţii din Ungaria pentru cantonamentul de iarnă. Aşa cum ne aşteptam, acestea sunt de natură calitativă, baza sportivă din oraşul Gyula fiind una foarte modernă, capabilă să ofere toate condiţiile necesare pentru pregătirea jucătorilor profesionişti.

„Am reuşit, împreună cu antrenorul Claudiu Niculescu, să stabilim un program de pregătire pentru pauza din această iarnă. Vom avea o perioadă de zece zile în care ne vom pregăti la baza din Zăvoi, în special pentru acumulările fizice. Apoi vom pleca în cantonament în Ungaria, acolo unde am fost şi iarna trecută. Sunt condiţii foarte bune, atât de cazare, cât şi de pregătire şi recuperare. Acolo avem programate trei meciuri amicale cu echipele din primele trei eşaloane valorice din Ungaria, respectiv Kecskemeti din Liga I, Békéscsaba din Liga a II-a şi Szeged, lidera din Liga a III-a maghiară. Tot în Ungaria vom juca şi cu FC Bihor Oradea, iar la întoarcerea în România avem fixat un meci de pregătire contra celor de la FC Olt Slatina. Cu cele două colege de serie am jucat deja şi returul”, a precizat Bogdan Medrea, directorul adjunct al CS Municipal.