Oferta turistică a Vâlcii, în creștere: Muzeul Satului își amplifică patrimoniul cu un sediu de primărie dinaintea războaielor mondiale!


În perioada următoare, la Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni, vor demara lucrările pentru ridicarea unei primării rurale de început de secol XX.
Conform spuselor lui Ionuț Dumitrescu (foto), șeful secției, în acest scop, a fost aleasă ca model primăria din satul Genuneni, comuna Frânceşti, ridicată la începutul secolului XX: „Primăria fostei comune Genuneni a fost construită înainte de anul 1915. Foişorul, element caracteristic pentru arhitectura tradiţională vâlceană este realizat din lemn, iar scara este realizată din piatră, interiorul fiind prevăzut cu sisteme de încălzit în fiecare încăpere şi sisteme de iluminat cu gaz. Această primărie va întregi sectorul social – cultural dedicat monumentelor de utilitate publică care cuprinde, printre altele, şi o şcoală primară rurală de la începutul secolului al XX-lea, din perioada lui Spiru Haret, un han de la sfârşitul secolului al XIX, trei biserici de lemn şi un scrânciob transferat din comuna Stoeneşti.”