Nu avem COVID-19! Nu vă panicați!


Acesta este mesajul pe care prefectul de Vâlcea a ținut să-l transmită în cadrul unei conferințe de presă convocate în după-amiaza acestei zile. Alături de el, directorii de la instituțiile publice cu atribuțiuni în domeniu au transmis un mesaj similar: „Panica nu își are rostul. Vâlcea nu are cazuri confirmate de Coronavirus și este pregătită să facă față în cazul apariției virusului!” Mai mult, referitor la suspiciunea ca o femeie de 35 de ani să fie infectată, managerul Spitalului Județean de Urgență, medicul Dan Ponoran, a precizat: „Șansele ca această doamnă să fie contaminată sunt infime. Nu prezintă semne clinice care să ne conducă la această concluzie. Oricum, așteptăm rezultatele testelor de la București. Mâine dimineață, cel mai probabil, ne vom afla cu siguranță”.
Prefectul Costea a mai precizat că la ora actuală sunt peste 30 de vâlceni aflați în izolare la domiciliu pentru 14 zile, în special cetățeni care vin din Italia. În cel mai rău caz, pentru persoane la care s-ar putea confirma prezența Coronavirusului sunt pregătite mai multe spații de izolare și carantinare.
Totodată, reprezentantul guvernamental în Vâlcea a ținut să dea citire celor 10 reguli care pot conduce la preîntâmpinarea contaminării sau, în cel mai rău caz, a diminuării răspândirii virusului, reguli care vor fi și difuzate prin intermediul unor fluturași și pe care le puteți urmării în video-ul atașat.