NOUĂ VÂLCENI infectați cu Coronavirus au fost internați în ultimele 24 de ore


Vineri seara, 18 septembrie 2020, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au transmis ultimele informații referitoare la situația creată de pandemia de Coronavirus în județul nostru. Potrivit acestor date, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate de la, începutul pandemiei și până în prezent, 1.813 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 78 de persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 25 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 48 au forme medii și cinci sunt internate în secția ATI.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea nouă persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 875 din cele internate în unităși sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 15.230 de teste.
„În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 22 de decizii de izolare și 27 de decizii de carantină. În prezent, 412 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 364 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea