OPT VÂLCENI INFECTAȚI cu Covid au ajuns la spital!


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până astăzi (9 septembrie), 1.405 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 78 de persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 25 sunt asimptomatice și cu forme ușoare de boală, 48 au forme medii și 5 sunt internate în secția ATI. În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea opt persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.
Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 585 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 13.971 de teste. În ultimele 24 ore, au fost înregistrate și 300 de buletine negative.
„În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 18 decizii de izolare și 28 de decizii de carantină. În prezent, 425 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 220 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea
Sursă foto: Arhivă