VÂLCEA: cele mai PROASTE VEȘTI de la începutul pandemiei!


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, transmise astăzi, 16 septembrie 2020 (în jurul orei 18.25), pe teritoriul județului nostru au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 1.700 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, s-a înregistrat un număr de 34 de decese datorate infecției cu virusul SARS-CoV-2 (adică au decedat exact 2% dintre vâlcenii care au contactat virusul până în prezent). Reprezentanții DSP Vâlcea au mai menționat că toate persoanele decedate în Vâlcea sufereau și de alte afecțiuni medicale.
„În ultimele 48 ore a fost identificat un nou focar datorat infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul compartimentului de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Până în prezent sunt înregistrate patru cazuri (toate cazurile sunt din cadrul personalului medico-sanitar al compartimentului). A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea contacților direcți și emiterea deciziilor de izolare și carantină la domiciliu și au fost efectuate operațiuni de dezinfecție a spațiilor din cadrul compartimentului”, au informat reprezentanții DSP Vâlcea.

 

Focar mare în Băbeni

 

 

Aceeași sursă a mai anunțat că a fost înregistrată o extindere cu un număr de 70 cazuri a focarului din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Băbeni. Din cele 70 cazuri înregistrate în cursul zilei de miercuri, 52 cazuri sunt reprezentate de beneficiari, iar 18 cazuri au fost înregistrate în cadrul angajaților centrului.
„În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 108 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 46 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 57 au forme medii și cinci sunt internate în secția ATI. În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 12 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 768 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 14.925 de teste”, au precizat reprezentanții DSP Vâlcea.

 

Sute de vâlceni se află în carantină

 

„În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 36 de decizii de izolare și 33 de decizii de carantină. În prezent, 400 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 285 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, au mai transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul aceluiași comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea