Noi centre și locuri pentru bătrâni… în ciuda crizei


• conducerea DGASPC Vâlcea a reușit rezolvarea tuturor cazurilor de bătrâni singuri care solicitau cazare • 1.100 de persoane instituționalizate în centrele de asistență socială

În ciuda faptului că sistemul social s-a confruntat cu lipsa resurselor financiare, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea a reușit să puncteze câteva realizări. Iar acestea nu sunt deloc de neglijat. Printre cele mai importante investiții, se numără preluarea Căminului de Bătrâni din localitatea Nicolae Bălcescu, înființarea de noi centre și rezolvarea tuturor solicitărilor venite din partea vârstnicilor singuri pentru un loc de cazare într-un azil. „Nu toate cererile au fost rezolvate cu brio, în sensul că fiecare solicitant a primit un loc într-un centru. Au fost și cazuri pe care le-am respins deoarece nu îndeplineau condițiile adecvate pentru a ocupa un loc și mă refer la cetățeni ce puteau fi îngrijiți de rude și care aveau și venituri. Totuși, a fost un an dificil în care alocarea bugetului a fost cea din 2005”, a precizat Nicolae Badea.

Menționăm că peste 1.100 de persoane: copii instituționalizați, oameni cu handicap și bătrâni se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

Posting....