Misiune imposibilă pe terenul vicecampioanei


• Corona Braşov – HCM Râmnicu Vâlcea, duminică, de la ora 17.30

Seria meciurilor cu echipele modeste din Liga Naţională s-a încheiat pentru jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă au scos doar opt puncte după şase etape, adică mult prea puţin raportat la pretenţiile pe care le anunţau oficialii grupării noastre la începutul sezonului, trebuie să recunoaştem că aceste rezultate sunt incomparabil superioare celor din sezonul trecut. Atunci, după acelaşi număr de jocuri, echipa noastră se zbătea pe ultimul loc în clasament cu un mare „zero” în dreptul punctelor acumulate.
Acum însă a venit vremea ca elevele antrenorului Dumitru Muşi să demonstreze că ştiu să se lupte de la egal la egal şi cu forţele întrecerii naţionale. Chiar dacă pare greu de crezut că gruparea râmniceană va putea să facă faţă pe terenul liderului la zi al Ligii Naţionale, aşa cum spunea tehnicianul acesteia, meciul de la Braşov va începe totuşi de la scorul de 0-0. Asta s-ar traduce prin faptul că jocul de la finalul acestei săptămâni nu este deo­camdată decis, iar numele formaţiei învingătoare se va stabili pe teren, în decursul celor şaizeci de minute. Caracterul mobilizator al acestor afirmaţii a ajuns şi în tabăra jucătoarelor, acestea declarându-se pregătite pentru un meci mare în faţa Coronei. Însă, aşa cum spuneam la început, misiunea se anunţă imposibilă pentru fetele noastre dat fiind faptul că, nu mai departe de acum două săptămâni, la Braşov a pierdut chiar campioana en-titre a Ligii Naţio­nale, HCM Baia Mare. În fine, încheiem prin a spune că o even­­tuală înfrângere a HCM-ului pe terenul Coronei nu ar repre­zenta o tragedie pentru handbalul vâlcean. Însă, cu siguranţă, exigentul public din judeţul nostru îşi doreşte să vadă mai multă dorinţă şi determinare în joc din partea elevelor lui Dumitru Muşi.

Meciul va fi televizat

O altă informaţie foarte importantă pentru împătimiţii handbalului din Vâlcea ar fi aceea că jocul de la Braşov va fi televizat. Reprezentanţii unei televiziuni sportive au decis ca întâlnirea dintre Corona şi HC Municipal să fie transmisă în direct prin intermediul postului DigiSport2. Trebuie să mai spunem faptul că partida la care facem referire se va disputa duminică, cu începere de la ora 17.30.

Clasamentul la zi al Ligii Naţionale: CSM Bucureşti 18p, Corona Braşov 16p, HCM Baia Mare 15p, HC Dunărea Brăila 15p, SCM Craiova 12p, HCM Roman 11p, HC Zalău 9p, Unirea Slobozia 9p, HCM Râmnicu Vâlcea 8p, Cetate Deva 4p, Universitatea Neptun Constanţa 3p, Universitatea Alexandrion Cluj 2p, CSM Ploieşti 0p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt echipe se vor califica în play-off

Programul etapei a VII-a

Mâine, ora 11.30
HCM Baia Mare – HCM Roman
Mâine, ora 17.00
U. Cluj – Mureşul Tg. Mureş
SCM Craiova – Unirea Slobozia
Duminică, ora 11.30
CSM Ploieşti – HC Zalău
Duminică, ora 12.00
U. Constanţa – CSM Bucureşti
Duminică, ora 17.30
Corona Braşov – HCM Râmnicu Vâlcea
Duminică, ora 18.00
Cetate Deva – HC Dunărea Brăila

Posting....