S-a terminat! De Moș Nicolae, Corona Brașov și-a primit sentința


După decizia Federației Europene de Handbal de pe 5 decembrie de a exclude Corona Brașov din Cupa EHF, pe 6 decembrie, o altă sentință la fel de aprigă s-a abătut asupra clubului brașovean. Chiar de Moș Nicolae, Federația Română de Handbal a anunțat descalificarea și pierderea punctelor pe care Corona Brașov le obținuse în primele unsprezece meciuri disputate în acest sezon al campionatului intern. Decizia se traduce prin faptul că toate echipele care au evoluat în acest sezon contra Coronei vor pierde eventualele puncte câștigate și golaverajul va fi considerat ca și cum acele meciuri nu s-ar fi disputat. În ceea ce privește echipele care nu au apucat să joace contra Coronei, așa cum este și cazul formației SCM Râmnicu Vâlcea, acestea vor sta în etapa în care ar fi trebuit să întâlnească gruparea de sub Tâmpa.
Rămâne discutabilă și posibila eliminare a formației brașovene din Cupa României, deși această decizie ar putea fi considerată abuzivă numai pe considerentul că întrecerea nu a început încă, iar Corona ar putea trimite pe teren doar jucătoare care nu se află pe lista celor 17 suspendate pentru că ar fi folosit terapia cu laser intravenos (procedură interzisă în sportul profesionist)!
„Proces Verbal nr. 279 încheiat astăzi, 06/12/2019, în ședința extraordinară a C.C.D. în prezența membrilor: Jugănaru Lucian, Vicea Viorel, Dincă Valerică, Berindei Dan, Teodorescu Emil.
În legătură cu procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia, văzând punctul de vedere al acestuia, hotărăște:
• Respinge excepția necompetenței generale a Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată
• Respinge excepția inadmisibilității sesizării Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată.
În baza dispozițiilor Art. 62 alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020.
Notă: Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5). Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii”, se arată în decizia Comisiei Centrale de Disciplină a Federației Române de Handbal.

Retrogradarea Coronei poate avantaja CSM București în lupta pentru titlu cu SCM Râmnicu Vâlcea

Cum am mai precizat, retrogradarea Coronei Brașov din Liga Florilor de handbal feminin și anularea rezultatelor obținute în cele unsprezece meciuri pe care le-a disputat în prima parte a campionatului poate avantaja CSM București în lupta pentru titlu cu SCM Râmnicu Vâlcea. Aproape de finalul turului de campionat, Corona Brașov se afla pe locul al doilea în clasament, având 26 de puncte după unsprezece meciuri disputate. Primul loc este ocupat, cum se cunoaște, de SCM Râmnicu Vâlcea, care are 27 de puncte după zece meciuri disputate. Pe locul al treilea se află CSM București, cu 22 de puncte după zece meciuri disputate. Echipa din Capitală a jucat deja contra Coronei în acest sezon, la Brașov, unde a înregistrat o remiză.
După ce rezultatele Coronei vor fi anulate, Bucureștiul ar pierde un punct și ar ajune la «cota» 21 (deci la șase puncte în spatele SCM-ului). Totuși, echipa din București s-ar putea apropia la trei puncte de SCM Râmnicu Vâlcea în ultima etapă a turului, programată la mijlocul lunii ianuarie. Atunci, echipa vâlceană urma să întâlnească formația brașoveană, iar în situația dată SCM Râmnicu Vâlcea va sta (când CSM București ar putea câștiga trei puncte). Un astfel de scenariu, chiar dacă este pur ipotetic, ar putea avantaja echipa bucureșteană deoarece, dacă distanța dintre CSM și SCM ar fi de doar trei puncte la finalul turului, în meciul retur dintre cele două mari rivale, care se va disputa la București, CSM ar putea lua, printr-o victorie la două goluri, prima opțiune pentru câștigarea titlului de campioană!