În cazul Corona Brașov, FRH a decis: doar două jucătoare din 19 scapă de suspendare!


Scandalul care a zdruncinat handbalul feminin românesc la finalul lunii noiembrie, chiar cu câteva zile înainte de plecarea delegației echipei naționale spre Japonia pentru Campionatul Mondial, pare încă departe de a se încheia. În urma suspiciunilor considerate rezonabile apărute cu privire la faptul că aproape toate jucătoarele din lotul echipei de handbal Corona Brașov ar fi fost supuse unei terapii cu laser intravenos (procedură medicală interzisă în sportul de performanță), oficialii Federații Române de Handbal au decis suspendarea temporară pentru nu mai puțin de 19 sportive. Lista celor 19 cuprinde inclusiv jucătoare de mare valoare și perspectivă, care fuseseră convocate la echipa națională pentru Campionatul Mondial din Japonia, dar la a căror convocare s-a renunțat pentru a nu risca vreo suspendare la nivelul primei reprezentative venită din partea Federației Internaționale de Handbal. De pe lista celor 19, patru sportive au pierdut convocările ce le fuseseră transmise pentru a participa la Campionatul Mondial: Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi, Daria Bucur și Cristina Laslo. Printre jucătoarele mai cunoscute (dar care nu fuseseră convocate la națională sau care nici nu puteau fi convocate deoarece au alte cetățenii) se mai aflau nume precum Sorina Tîrcă. Andreea Ciuciulete, Ivona Pavicevic, Andreea Pătuleanu sau Elaine Gomes Barbosa.
Tot pe această listă de 19 sportive se aflau și două jucătoare care, zilele trecute, în urma unei hotărâri a Comisiei Centrale de Disciplină a Federației Române de Handbal, au scăpat de această suspendare temporară. Este vorba despre tânăra Alicia Gogîrlă, handbalistă vâlceană (fiica fostei jucătoare Simona Gogîrlă), și despre Andreea Chiricuță.

Ce au stabilit reprezentanții Federației Române de Handbal în privința sportivelor Alicia Gogîrlă și Andreea Chiricuță?

„1.Referitor la decizia Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent din cadrul A.N.A.D, în dosarul nr. 8/2019 în ședința din 04/12/2019, Comisia văzând că în urma audierilor și verificărilor efectuate de A.N.A.D. rezulta că sportiva în cauză nu a efectuat terapia cu laser intravenos la clinica IOMED Brașov, nefiind incidente prevederile Legii 227/2006 și văzând încheierea de ședință din 04/12/2019 întocmită la sediul A.N.A.D, hotărăște:
Ridicarea măsurii de suspendare provizorie a sportivei Chiricuță Andreea Elisa, începând cu 04/12/2019.
2.Referitor la decizia Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent din cadrul A.N.A.D, în dosarul nr. 7/2019 în ședința din 04/12/2019, Comisia văzând ca în urma audierilor și verificărilor efectuate de A.N.A.D rezultă că sportiva în cauză nu a efectuat terapia cu laser intravenos la clinica IOMED Brașov, nefiind incidente prevederile Legii 227/2006 și văzând încheierea de ședință din 04/12/2019 întocmită la sediul A.N.A.D, hotărăște:
Ridicarea măsurii de suspendare provizorie a sportivei Gogîrlă Alicia Maria, începând cu 04/12/2019.
Notă: Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5. Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii. Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate”, se arată în procesul verbal publicat pe site-ul Federației Române de Handbal în urma desfășurării ședinței Comisiei Centrale de Disciplină.