Meci fantastic în Capitală: VÂLCEA și BUCUREȘTI au demonstrat că meritau să meargă împreună în sferturile Ligii Campionilor!


Dacă partida tur a duelului românesc din optimile Ligii Campionilor, disputată pe 6 martie în Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea, a oferit un handbal de înalt nivel calitativ, returul din 13 martie a fost de-a dreptul senzațional. În Sala Polivalentă din Capitală, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au oferit un show de zile mari, cum probabil doar câteva meciuri jucate în România, de-a lungul unui an, se pot ridica la asemenea nivel. Condamnate la un joc bun și la un rezultat pozitiv cu care să șteargă imaginea înfrângerii la nouă goluri diferență din manșa tur, handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea au intrat foarte hotărâte și determinate să recupereze cât mai rapid acest ecart foarte mare, defavorabil lor. Chiar dacă au evoluat și în partida tur destul de bine, handbalistele pregătite de antrenorul Florentin Pera au pierdut meciul la o asemenea diferență drastică în primul rând pentru că au întâlnit o echipă a Bucureștiului care s-a mobilizat exemplar și a dat totul pe teren. O abordare asemănătoare, de a intra fără absolut nicio teamă pe teren, au încercat elevele lui Pera în partida retur.
Jocul echipei noastre (și mai ales al jucătoarelor responsabile cu partea ofensivă!) a mers aproape excepțional în prima repriză. Vâlcea a avut chiar și șase goluri avantaj și a pus o presiune enormă pe trupa plină de vedete de la CSM București. Formația pregătită de antrenorul Adi Vasile și-a văzut năruită mai bine de o jumătate din avantajul obținut în partida tur de la Râmnicu Vâlcea până în preajma minutului 20. Cristina Neagu & Co. au trebuit să forțeze pentru a evita un eșec răsunător precum remiza de zilele trecute, din campionatul intern, în fața ultimei clasate, CSU Cluj-Napoca.
În ultimele cinci minute, elevele lui Adi Vasile au reușit să mai «strângă» scorul, chiar dacă impresia generală lăsată de bucureștence a fost că au avut cel puțin o viteză în minus față de handbalistele de la Vâlcea. La pauza întâlnirii, Vâlcea avea un avantaj de patru goluri (scor 15-11), care lăsa speranțe pentru orice deznodământ!

Vâlcea a fost mai bună și după pauză

În debutul părții secunde, jocul a fost destul de echilibrat, CSM București lăsând senzația că ar putea să restabilească egalitatea. Vâlcea a revenit și a refăcut diferența de patru goluri în minutul 40 (scor 18-14). Peste numai opt minute, SCM avea șase goluri avantaj (scor 23-17), iar Bucureștiul era în corzi! SCM a continuat jocul bun, și-a dominat adversara și în ultimele zece minute, însă bucureștencele au arătat că au experiența necesară pentru a ține măcar de această diferență și a nu rata calificarea pe care o aveau în buzunar. Vâlcea s-a impus la șase goluri diferență, scor final 27-21, la capătul unei partide în care, per ansamblu, a jucat în mod clar mai bine decât marea rivală din București. De altfel, cine a urmărit ambele manșe ale acestui duel românesc știe că Vâlcea a pierdut calificarea în ultimele zece minute ale întâlnirii din Sala „Traian”.
Aventura echipe noastre în această ediție a Ligii Campionilor s-a încheiat după meciul de la București, însă la capătul unei „duble” în care ambele formații românești au arătat că meritau să se califice în sferturile de finală!

Posting....