Măsurile pentru salvarea Oltchimului au fost aprobate


Ca urmare a mitingului organizat de Sindicatul Liber Oltchim în ziua de 5 iulie 2012, dar şi a pichetării sediului Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea, prefectul Mircea Nadolu a propus analizarea revendicărilor formulate de reprezentanţii manifestanţilor şi găsirea, de comun acord, a unor modalităţi de acţiune pentru rezolvarea situaţiei.

Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a participat, alături de prefect, la analiza revendicărilor protestatarilor, desfăşurată în aceeaşi zi. După finalizrea discuţiilor, prefectul Mircea Nadolu a propus încheierea unui protocol prin care să se stabilească o întâlnire, la Bucureşti, cu reprezentanţii Guvernului României şi, în cele din urmă, chiar cu primul ministru Victor Ponta. Propunerea reprezentantului Guvernului în teritoriu a fost acceptată de către toţi participanţii la analiza desfăşurată. Semnatarii protocolului au fost prefectul Mircea Nadolu, preşedintele CJV Ion Cîlea, deputaţii Cristian Buican şi Aurel Vlădoiu, primarul municipiului Rm. Vâlcea Emilian Frâncu, senatorul Laurenţiu Coca, directorul general Constantin Roibu şi preşedintele Sindicatului Liber OLTCHIM Mihai Diculoiu.

Ministrul Economiei a oferit întreg sprijinul său pentru salvarea Oltchimului

Printr-un comunicat de presă, Instituţia Prefectului judeţului Vâlcea a informat că întâlnirea stabilită prin protocolul din 5 iulie a avut loc joi, 19 iulie, la Bucureşti. Aceasta s-a desfăşurat la sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Toţi semnatarii protocolului din data de 5 iulie au fost prezenţi la Bucureşti, aceştia întâlnindu-se cu o delegaţie condusă de către Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Ministrul Daniel Chiţoiu a transmis delegaţiei vâlcene sprijinul său privind: • accesarea de către SC Oltchim SA a unui credit de 40 milioane de euro, necesar pentru ca­pitalul de lucru al combinatului, până la finalizarea proce­sului de privatizare; • majorarea capitalului social al SC Oltchim SA, prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS, în baza avizului Comisiei Europene din 07.03.2012; • urgen­tarea privatizării SC Oltchim SA.

Tot în cursul zilei de joi, 19 iulie, de la ora 13.00, la sediul Guvernului României, delegaţia vâlceană a fost primită de către prim ministrul Victor Ponta. Premierul şi-a dat acordul pentru împrumutul solicitat de SC Oltchim SA, precum şi pentru acordarea unei scrisori de garanţie în vederea realizării acestui împrumut.