Legătură spirituală dintre marinarii militari și Mănăstirea Dintr-un Lemn


O delegație de militari din Forțele Navale participă, în perioada 28-29 iunie 2019, la jubileul împlinirii a 80 de ani de la consacrarea Mănăstirii Dintr-un Lemn (județul Vâlcea) ca Sfânt Locaș de închinăciune al marinarilor și aviatorilor, acțiune organizată în colaborare cu Arhiepiscopia Râmnicului.
Vineri, 28 iunie, la ora 10.00, este planificată cea de-a VIII-a ediție a simpozionului „Biserica și Armata”, la sediul Arhiepiscopiei Râmnicului, în cadrul căreia se vor aduce în atenția publicului mărturiile istorice ale legăturii spirituale dintre marinarii militari și renumita mănăstire din comuna Frâncești, județul Vâlcea.
Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Dr. Alexandru Mîrșu (foto), va fi prezent sâmbătă, 29 iunie, ora 17.00, la Mănăstirea Dintr-un Lemn, unde va avea loc un ceremonial militar și religios de comemorare a eroilor marinari căzuți la datorie de-a lungul timpului. Ceremonialul se va desfășura la mormântul generalului Paul Teodorescu, fost ministru al Aerului și Marinei în perioada 1938-1940, considerat ctitor al acestui locaș de cult, deoarece s-a ocupat personal de restaurarea complexului monahal și de consolidarea asocierii Marinei și Aviației cu Sfânta Mănăstire, prin montarea, la intrarea în curtea mănăstirii, a unor simboluri specifice ale acestor arme de elită ale Armatei (ancora, timona și elicea de avion).