La finalul acestei săptămâni, începe returul Ligii Naţionale


• pentru HCM, primul adversar din 2015 va fi Unirea Slobozia
• partida este programată sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor

După o pauză competiţională destul de „subţire” ca timp, meciuri de verificare şi mai ales transferuri, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea revin pe principalul „front” în care sunt angrenate în acest sezon. Elevele antrenorilor Dumitru Muşi şi Maria Duca vor susţine, la finalul acestei săptămâni, primul meci din returul Ligii Naţionale. Debutul oficial al echipei noastre în noul an va avea loc chiar în Sala Sporturilor „Traian”, astfel că municipalele au programată sâmbătă reîntâlnirea cu suporterii. Cât priveşte numele adversarului care va poposi în Polivalentă la finalul săptămânii, acesta este sau cel puţin ar trebui să fie unul modest, având în vedere că vorbim despre o echipă nou-promovată, Unirea Slobozia. Totuşi, nu trebuie să uităm că tocmai această formaţie a stricat startul de sezon al grupării râmnicene. În partida inaugurală a sezonului 2014/2015, când cele două echipe s-au întâlnit pentru prima dată, Unirea Slobozia a furnizat surpriza şi a trecut pe propriul teren de HCM Râmnicu Vâlcea, scor 23-22. Jocul la care facem referire s-a disputat pe 31 august 2014.
Tocmai din aceste considerente elevele lui Dumitru Muşi trebuie să trateze cu maximă atenţie întâlnirea de sâmbătă. Asta fiindcă o maximă concentrare în faţa unui adversar deloc de speriat poate aduce în contul echipei noastre trei puncte extrem de preţioase. De altfel, înaintea primei runde din retur (a paisprezecea din campionat), HCM Râmnicu Vâlcea se află „în buza” play-off-ului, ocupând locul nouă. Gruparea de la poalele Capelei a acumulat până acum 14 puncte şi se află la numai două „lungimi” în urma ocupantei ultimei poziţii ce permite accesul în play-off, HC Zalău. Aşa cum se cunoaşte, obiectivul echipei noastre pentru acest sezon este calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale şi o prezenţă cât mai lungă în Cupa României. De partea cealaltă, adversarele noastre de sâmbătă ocupă poziţia a unsprezecea în clasament, jucătoarele de la Unirea Slobozia având o „zestre” de 12 puncte.
Ar mai fi de amintit faptul că întâlnirea dintre cele două formaţii este programată sâmbătă, 10 ianuarie, cu începere de la ora 11.00. Spre deosebire de alte meciuri, jocul echipei noastre din etapa a XIV-a a Ligii Naţionale nu va fi televizat. Astfel, pentru iubitorii handbalului vâlcean, singura posibili­tate de a le vedea la lucru pe municipale este aceea de a fi prezenţi în tribunele Polivalentei.

Programul etapei a XIV-a

Vineri, 9 ianuarie
CSM Bucureşti – HC Zalău
Sâmbătă, 10 ianuarie
HCM Rm. Vâlcea – Unirea Slobozia
HCM Roman – Universitatea Cluj
Duminică, 11 ianuarie
Mureşul Tg. Mureş – Dunărea Brăila
Universitatea Constanţa – Cetate Deva
HCM Baia Mare – SCM Craiova
Luni, 12 ianuarie
Corona Braşov – CSM Ploieşti

Clasamentul la finalul turului: HCM Baia Mare 36p, SCM Craiova 33p, CSM Bucureşti 32p, Corona Braşov 32p, HCM Roman 23p, HC Dunărea Brăila 21p, CSM Ploieşti 18p, HC Zalău 16p, HCM Râmnicu Vâlcea 14p, Cetate Deva 13p, Unirea Slobozia 12p, Universitatea Neptun Constanţa 9p, Universitatea Alexan­drion Cluj 8p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off