Încă o schemă de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă


Ministerul Finanţelor Publice a anunţat mediul de afaceri că se pot depune cereri pentru finanţare în baza Hotărârii de Guvern pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor noi, care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă. Conform unui comunicat al instituției, obiectivul schemei de ajutor de stat este dezvoltarea regională prin realizarea de investiţii care determină crearea a minimum 100 de locuri de muncă şi încurajarea participării active a întreprinderilor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni şi redresarea economiei româneşti. În cadrul schemei sunt finanţate cheltuielile salariale înregistrate pe o perioadă de doi ani consecutivi, ca urmare a creării de noi locuri de muncă. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale. În anul 2020, pentru ambele scheme de ajutor de stat administrare de MFP (instituite în baza HG nr. 332/2014 şi HG nr. 807/2014) a fost alocat un buget de 1,5 miliarde lei.
În luna august, prin Hotărârea de Guvern nr. 598/2020 a fost revizuită această schemă, pentru creşterea accesibilităţii companiilor la finanţarea investiţiilor cu ajutor de stat. Principalele modificări prevăd prelungirea până în anul 2023 a perioadei în care se pot emite acorduri pentru finanţare, prelungirea până în anul 2028 a perioadei în care se poate efectua plata ajutorului de stat, eliminarea condiţiei privind angajarea de lucrători defavorizaţi, introducerea posibilităţii demarării proiectului de investiţii după depunerea cererii pentru finanţare, eliminarea obligativităţii operatorului economic de a nu înregistra debite restanţe la bugetul general consolidat al statului la momentul depunerii cererii de acord pentru finanţare, această obligaţie rămânând valabilă la momentul plăţii ajutorului de stat, eliminarea evaluării cererilor de acord pentru finanţare în două etape în vederea simplificării procedurii de evaluare.
De asemenea, mai sunt avute în vedere stabilirea unui termen de 6 luni de la emiterea acordului pentru finanţare pentru asigurarea surselor de finanţare şi demonstrarea situaţiei juridice a locaţiei, flexibilizarea condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească întreprinderile în activitate, respectiv eliminarea condiţiei privind rentabilitatea cifrei de afaceri, posibilitatea modificării locaţiei/locaţiilor, precum şi a locurilor de muncă aferente acestora în aceeaşi regiune şi flexibilizarea procedurii de plată a ajutorului de stat, prin eliminarea condiţiilor referitoare la numărul maxim de cereri care se pot depune într-un an calendaristic.
• Sursă text: Agerpres

Tags: , , , ,

3 thoughts on “Încă o schemă de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă

  1. In posibilul viitor CONTRACT COLECTIV de Munca profesionala mecanica fina,la USH catedra CONSILVA, prefect Galati…deci politica…cu marja LICEU,in sindrom ficat marit luam ATESTATUL ADITIONAL 10 CLASE de LICEU TURISM B.I, si certificat nastere cu Actul ultimului serviciu la SERVICII,in extras, xerox, clasat in dosare acasa de rexeroxat in INSTANTA Procuraturii, si 7 ani notariali dupa eventualul deces, cu internare 3/14 zile in rezerva hoteliera DIABET ZAHARAT in CERCETARE,ne ducem cu afiliere ori istoric la seful Ambulatoriu Specialitate LSM,cu CARDUL de Sanatate, luam chitanta card de sanatate eliberare medicament farmacie de la medicul primar, avem BULETIN de Analize,.Luam grupa sangvina si RH-ul, chitante, 9 lei fiecare analiza SJV Marti/joi 10/12 eliberate in doua zile in norma programului.Pentru punctajul pensie, intre SINDICAT/PATRON/ANGAJAT, in norma negocierii peste 8 ore,cu scolarizare, gradare, cu afiliere, mii de sate oltene,cu motive de restrangere cum ar fii RESTRUCTURAREA, matematica de MODULE cuantica.POLITICA de cerc,legitimatie PSD numai rude de sange…medicamente.Daca aveti nerevizuibil la NN banking, platiti cas, luati reteta permanenta se deschide cercetarea medicala, experimentala in ruble..suportate de for.Aratam FLUTURASUL chitanta de salariu recent la TAXE Spital la telefon 2258, Rm.Valcea la Dispensar,Spitalul Vechi la Registratura.

  2. AXONI , MIELINACNEOPLAZIE INFARCT HEMATOM ….credinta in apostolul FILIP Filipii de primavara traditia ca in medicina lui HIPOCRAT Zeu…s-au muscat organele apostolesti americane…s-au dus in duct de ficat maruntite cu puroi in septicemie..medicamente de noi organe americane…ele naturale ca rol, din nastere…NEOPLAZIE PREINFARCT HEMATOM, CEREBRAL AORTA VENA CAVA AXONII, MIELINA centrii nervosi….subdurali…..intepenire placuta creier genetica robotizare turism…marci de fabrica…handicap fibrile neuronale..medicament ZYPREXA,fara TBC medular…epilepsie BIPOLARA recidivism deci….spastic…GLAUCOM in UNGHI INGUST…de la injectia ceas..a scapat de gena cancer de la tabs lez.pres…nu…..75%….gene incrucisate cu osulet incrucisat de la pruncucidere in trei luni..TRIPTOFAN de la seria oase…memoria afectata de la oase…exudat poate luat ilegal…..extinctia poate ilegal,…infanteristi..in aparat…eprubete….Ambliopie…nu-i sustine careva chiaburi….organe scurtate…motor.Primavara.

  3. Domne au licenta agricola de morari sau vamesi sant inventatori mecanica…nu ajuta sant fara efort in munca.Aum.Au pivoti sa ridice butoiul..restul se chinuie..le ia inventiile NEUROLOGIA contra plata.

Poți comenta aici Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More Stories From Comunicate

About Comunicat de presă,