În acest final de săptămână, CSDR a aniversat 25 de ani în lipsa fondatorului Victor Ciorbea


• la Călimănești, peste o sută de delegați din toată țară au fost prezenți la momentul festiv al confederației sindicale pornită de către fostul premier țărănist
Între 7 și 9 noiembrie 2019, Confederația Sindicatelor Democratice din România și-a serbat primul sfert de veac din viață, la Călimănești. Aproximativ o sută de delegați din tot cuprinsul țării au fost prezenți la momentul festiv unde s-a lăsat cu diplome și plachete jubiliare.
Confederația Sindicatelor Democratice din România (CSDR) a fost înființată în anul 1994 prin desprinderea din sânul CNSLR-Frăția. „Părintele” acestei confederații a fost și va rămâne Victor Ciorbea, ex-președinte al CNSLR și mai apoi al CNSLR-Frăția, după fuziunea acestuia CSI Frăția, om politic, premier și Avocat al Poporului. Ciorbea nu a fost invitat și nici prezent la Consiliul Național dedicat aniversării celor 25 ani. În județul Vâlcea, profesorul Lucian Marinescu este reprezentantul cel mai important al Confederația Sindicatelor Democratice din România care numără aproximativ 2.500 de membri, în majoritate din mediul de învățământ unde activează și liderul lor.