Împărțeala tehnocrată: „Donăm jumătate din acești bani Prefecturii…”


• cu 5.000 lei primiți pentru inundații, edilul Bănacu spune Pas
• lista Guvernului mai cuprinde: Păușești, Govora, Horezu, Grădiștea, Perișani, Stroești, Tetoiu, Stoilești, Racovița Fârtățești, Vaideeni, Păușești Măglași, Vlădești pentru un total de 5.539.000 lei

Șeful administrației Bărbătești este perplex după ce Guvernul i-a alocat 5.000 de lei, adică unul la sută din cât cerea în do­cumentația înaintată Prefecturii. Constantin Bănacu s-a declarat șocat de modul cum au fost distribuiți banii localităților din județul nostru: „Încă o dată, se dove­deș­te că acest guvern este unul al PNL-ului. Pe față. Încă o dată, banii sunt dați pe sprânce­ană, pe prietenii și pe culori. Dacă mă cre­deți, nici nu voi accepta, acești bani, că nu știu ce să fac cu ei. Serios! Mă bate gândul să-i donăm o jumătate Prefecturii și cealaltă jumă­tate vreunui caz social ca să avem mă­car o minimă satisfacție înainte de Crăciun, să facem și noi o faptă bună, de creștini!”
Din Vâlcea, Bărbăteștiul a primit 5.000 lei pentru refacerea a două podețe din satele Negrulești și Bârsești, Păușești a primit 735.000 lei pentru refacere drumuri interes local din satele Păușești Otăsău, Văleni, Bar­canele, Șoricești, Buzducan și Șerbă­nești dar și pentru refacere pod pete pârâul Otăsău, Govora a primit 394.000 lei pentru refacere pod Gâtejești peste pârâul Govora, Horezu a primit 1.035.000 lei pentru lucrări de punere în siguranță a străzii Râmești, punctul Bleau, lucrări de punere în siguranță a străzii Gulimani, punct Bogorodea Ion, afectată de alunecări de teren, lucrări de punere în siguranță a străzii Lunga, Săliște, Bradului și Cătunului dar și a platformei străzii Mihai Eminescu, lucrări de punere în siguranță a podului de beton armat Romani, Grădiștea – 260.000 lei pentru refacere DC 79A și a unui podeț afectat, refacere pod Obislavu între satele Linia și Obislavu, refacere drumuri locale: Strinești, Țuțuru – Curmătura, Martalogu, Diaconești – Cioboți, Diaconești – Biserica Obislavu, Cimitir, punere în siguranță a platformei drumului Țuțuru – Curmătura, 214.000 pentru Peri­șani în vederea refacerii drumurilor din Mlă­ceni, 245.000 pentru Stroești pentru lucrări de punere în siguranță DC 131 Stroești-Obrocești, 204.000 lei pentru Tetoiu – refa­cere pod peste Sașa, în satul Popești, refa­cere două punți pietonale, refacere pod peste Budele, refacere drumuri locale sat Bă­roiu și Lunca, Stoilești va avea în cont 624.000 lei pentru consolidare DC 39 Bulă­gei-Geamăna, Racovița va primi 272.000 lei pentru refacere DC 8, satul Gruiu Lupului iar Fârtățești 207.000 lei pentru DC 81.
În listă, mai sunt prinse și localitățile Vaideeni, Păușești Măglași, Vlădești, Guvernul le-a aprobat sumele de 214.000, 924.000 și 209.000 lei pentru refacere și amenajare canal Valea Plaiului, refacere pod peste pârâu Olănești, punct Pietrari, DC 168 Cățelești și Vlădești Priporu.

Nici liberalii Mateescu și Voicescu nu sar prea sus de bucurie

Șeful administrației govorene nu se poate declara nici el complet mulțumit de banii primiți de la Guvern și asta pentru că: „Păi banii aceștia, aproape patru miliarde lei vechi, nu acoperă nici 20% din costul podului afectat. Așa că, vă puteți da singuri seama ce mare brânză putem face de acești bani. Rămânem și noi cu lozinca: Gestul contează…”
Într-un alt colț de Vâlcea liberală, Nicolae Voicescu este și el plin de amar după această alocare: „Eu am primit 207.000 lei când am cerut 650.000 lei. Nu știu ce rost are să mai comentăm sau să ne mai lamentăm pentru că asta e situația. Om vedea de unde ne mai strângem de… buget că n-am stat niciodată în banii altora, ne-am descurcat mereu pe cont propriu, deci suntem obișnuiți…”