HCM Török a câştigat medalia de aur la CN de minihandbal


• elevele antrenoarei Maria Ciulei au triumfat la Târgu Mureş
• fiica Simonei Gogârlă, desemnată cea mai bună jucătoare a turneului!

După rezultatele foarte bune obţinute, săptămânile trecute, de echipele de junioare III şi IV, HCM Török Râmnicu Vâlcea a reuşit performanţa supremă a acestui sezon la minihandbal (junioare V). Week-end-ul trecut, la Târgu Mureş a avut loc Campionatul Naţional la această categorie de vârstă, iar clubul râmnicean a fost reprezentat prin micuţele handbaliste, pregătite de antrenoarea Maria Ciulei. La capătul unui turneu la care au fost prezente cele mai puternice 16 echipe din ţară, jucătoarele de numai 10-11 ani au reuşit să se impună la această categorie de vârstă şi să se încoroneze cu titlul de campioane naţionale. Medalia de aur câştigată chiar în faţa gazdelor de la Olimpic Târgu Mureş, scor final 13-10, a adus multă bucurie în sânul echipei noastre, iar handbalistele şi-au împlinit un vis. Ele au simţit că eforturile fizice, mentale şi strădania de a îmbina sportul de performanţă cu şcoala nu au fost zadarnice, trofeul cucerit fiind încununarea tuturor acestor eforturi.
De asemenea, dacă HCM Török a demonstrat, de-a lungul acestui sezon, că are o echipă foarte unită la toate categoriile de vârstă, trebuie spus că formaţia noastră s-a făcut remarcată şi la distincţii individuale. Alicia Gogârlă, nimeni alta decât fiica antrenoarei de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea, a fost declarată cea mai bună jucătoare a turneului final de junioare V! Alături de Alicia, care a primit şi premiul pentru cel mai bun inter dreapta, HCM Török se mai poate mândri cu o altă jucătoare selecţionată în echipa ideală a turneului. Este vorba despre o handbalistă de mare perspectivă, Ingrid Andronache, eleva Mariei Ciulei primind diploma pentru cea mai bună extremă dreapta a turneului.
Astfel, deşi Vâlcea nu mai are glorioasa echipă numită Oltchim, judeţul nostru demonstrează, încă o dată, că dispune de un potenţial fantastic la nivel juvenil în handbalul feminin. Nu s-ar justifica altfel rezultatele deosebite pe care echipele noastre le-au obţinut la toate categoriile de vârstă, situaţie unică, în acest sezon competiţional, în România! La junioare I, Colegiul Energetic a ocupat locul cinci la nivel naţional, CS Chimia a fost foarte aproape de turneul final la junioare II, iar HCM Török a monopolizat categoriile de vârstă junioare III, IV şi V, obţinând, în ordine, următoarele poziţii: opt, cinci, unu.

Edit Matei: „Sunt extrem de fericită. Facem paşi mici, dar siguri, spre handbalul de performanţă!”

Înfiinţată în septembrie 2011, Asociaţia Clubul Sportiv HCM Török este o structură sportivă privată, non-profit. Misiunea clubului este aceea de a atrage spre sport cât mai mulţi copii din judeţul nostru care doresc să practice handbalul la nivel de juniori. Printre obiectivele clubului râmnicean se numără şi revigorarea handbalului masculin, contribuind la dezvoltarea piramidei de minihandbal, acolo unde se naşte plăcerea practicării acestui sport. Scopul antrenorilor de la HCM Török este acela de a forma şi pregăti sportivi pentru echipe competitive, din prima liga românească, campionate externe sau, de ce nu, chiar pentru reprezentativa naţională. Baza proiectului a fost pusă de două foste mari jucătoare de la Chimistul Râmnicu Vâlcea, viitoarea Oltchim, surorile Edit Matei şi Maria Török-Duca.
„Ne bucurăm mult pentru faptul că, în numai doi-trei ani trecuţi de la înfiinţarea clubului, aceste fete au ajuns să joace la un nivel destul de ridicat. Sunt mândră de rezultatele lor, pe mine m-au făcut extrem de fericită. Le mulţumesc din tot sufletul pentru efort, părinţilor lor pentru că le-au îndrumat spre handbal şi le susţin în acest sport şi, nu în ultimul rând, antrenoarei Mariei Ciulei pentru modul profesionist în care îşi face meseria. Scopul nostru este acela de a forma copiii în acest sport şi cred că, măcar parţial, l-am atins. Este greu la un asemenea nivel, pentru că ne luptăm cu cele mai bune echipe din toată ţara. Rezultatele înregistrate la aceste turnee indică faptul că am făcut progrese. Cum am mai spus, prin intermediul acestor copii talentaţi, facem paşi mici, dar siguri, spre lumea handbalului de performanţă”, ne-a declarat managerul general al HCM Török, Edit Matei.