„Furia roja” vine la București


Echipa națională de fotbal va juca, joi seara, un nou meci din preliminariile Euro 2020, întrecere la care Arena Națională din București va fi, în premieră, gazdă pentru câteva meciuri. Fotbaliștii pregătiți de selecționerul Cosmin Contra vor întâlni, chiar pe stadionul pe care se vor juca meciuri de la turneul final continental, cea mai puternică dintre naționalele pe care «sorții» le-au repartizat în grupa F preliminară. România și Spania se vor duela joi, 5 septembrie, cu începere de la ora 21.45, în meciul care va arăta specialiștilor din acest sport, dar și suporterilor care este valoarea actuală a fotbalului românesc. Echipa națională are nevoie de orice punct în această grupă în care calculele pentru calificarea la turneul final sunt deja, după numai patru etape din cele zece trecute, destul de complicate. Însă, mai presus de puncte, meciul cu Spania va fi un adevărat examen pentru fotbalul românesc de echipă națională, după parcursul relativ slab al cluburilor românești din preliminariile Champions League și, mai ales, Europa League.
Este clar că, pentru naționala condusă de pe banca tehnică în această campanie de Cosmin Contra, în meciul cu Spania orice rezultat care nu este sinonim cu înfrângerea este de bun augur, contând atât pentru moralul echipei noastre în perspectiva meciurilor viitoare, dar și în clasamentul grupei, în care, după cum aminteam mai sus, România nu are o poziție tocmai „roz”. Sigur, până la urmă și un eventual eșec în fața unei echipe precum cea a Spaniei poate fi ușor explicat însă, pentru a fi și «digerat» este necesar ca băieții noștri să arate că au intrat pe teren pentru a se lupta până la ultima picătură de energie și că au dat totul pentru un rezultat pozitiv.
În clasamentul Grupei F preliminară, Spania conduce autoritar, având 12 puncte, maximul posibil după cele patru meciuri pe care le-a disputat. Pozițiile doi și trei sunt ocupate de România și Suedia, fiecare cu câte 7 puncte, suedezii având însă un golaveraj superior românilor. Pe locul patru se află Norvegia, cu 5 puncte. Ultimele două poziții sunt «adjudecate» momentan de Malta și Insulele Feroe, cu 3, respectiv 0 puncte. Cum primele două locuri asigură prezența directă la turneul final al Campionatului European de vara viitoare, iar Spania este ca și calificată la acest turneu, pentru români este limpede că, pentru celălalt loc disponibil, ne vom lupta cu Suedia și Norvegia.

«Stranierii» vor duce greul în meciul cu Spania

Cosmin Contra se bazează pentru meciul cu Spania de joi în mare măsură pe jucători români care evoluează în campionate din străinătate. Selecționerul a apelat la un număr însemnat de «stranieri» bazându-se pe experiența internațională pe care aceștia au acumulat-o la echipele din campionatele în care evoluează, dar, evident, și prin prisma valorii probabil superioare a acestor jucători comparativ cu cei care sunt legitimați la echipe din prima ligă românească. Lista «stranierilor» convocați de Cosmin Contra este următoarea:
• portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, Franța), Florin Niță (Sparta Praga, Cehia), Ionuț Radu (Genoa, Italia);
• fundași: Romario Benzar (Lecce, Italia), Vlad Chiricheș (Napoli, Italia), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, Rusia), Dragoș Grigore (Ludogorets, Bulgaria), Adrian Rus (MOL Fehérvár, Ungaria), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, Turcia);
• mijlocași: Alexandru Chipciu (Anderlecht, Belgia), Răzvan Marin (Ajax, Olanda), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, Cehia), Paul Anton (Krîlya Sovetov, Rusia), Ianis Hagi (Genk, Belgia),Alexandru Maxim (Mainz, Germania), Gheorghe Grozav (Kisvárda, Ungaria);
• atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, Bulgaria), George Pușcaș (Reading, Anglia), Florin Andone (Brighton, Anglia).

Cerere imensă de bilete

Pentru meciul dintre România și Spania, cererea de bilete a fost la cote maxime. Așa cum era de așteptat, zecile de mii de bilete puse în vânzare s-au dat ca «pâinea caldă». În aceste zile, premergătoare meciului de pe Arena Națională, astfel de tichete mai pot fi găsite doar «la negru», însă la prețuri destul de piperate.

Programul etapei a V-a din Grupa F

Joi, 5 septembrie
România – Spania
Insulele Feroe – Suedia
Norvegia – Malta
Sursa foto: www.frf.ro