Flacăra Horezu și CS Șirineasa, de neoprit în Liga a IV-a


• record de goluri în Seria Sud: Trei dintre combatante au marcat de la zece în sus!

La sfârșitul săptămânii trecute, întrecerea de „Elită” a județului nostru a propus noi meciuri în cele două serii. Ajunsă la „episodul” cu numărul opt, Seria Nord a Ligii a IV-a vâlcene a venit fără suprize, aproape toate favoritele trecându-și în cont meciuri de trei puncte. Pe majoritatea stadioanelor s-au remarcat gazdele, echipele organizatoare obținând nu mai puțin de cinci victorii în cele șapte meciuri disputate, alte două întâlniri încheindu-se cu remize. Liderul la zi al întrecerii și campioana en-titre a județului, Flacăra Horezu, s-a dovedit încă o data performera Seriei Nord. Elevii antrenorului Dumitru Ilinca au făcut instrucție pe stadionul „Treapt” cu mai modeștii jucători de la Viitorul Budești. Olarii au depășit la scor de maidan echipa din vecinătatea Râmnicului, la nu mai puțin de nouă goluri diferență, scorul consemnat la finalul întâlnirii fiind un categoric 10-1. Singurul meci în care jucătorii celor două combatante de pe teren nu au reușit să marcheze a fost chiar întâlnirea dintre două foste campioane ale județului nostru, Posada Perișani și Hidroelectra Râmnicu Vâlcea. Întâlnirea disputată pe stadionul de „sub baraj” s-a dovedit destul de modestă, încheindu-se cu o remiză „albă”. Totuși, dacă e să bifăm ceva și la capitolul meciuri încheiate cu rezultate surpriză, trebuie să amintim aici de partidele disputate pe stadioanele din Vlădești și Ocnele Mari. Gazdele de aici, stejarii, respectiv minerii, au reușit să se impună în fața unor echipe foarte incomode, Cozia Călimănești și CSM II Râmnicu Vâlcea.

Seria Nord, rezultatele etapei a VIII-a

Flacăra Horezu – Viitorul Budeşti 10-1
AS Pietrari – Chimia Rm. Vâlcea 5-2
Stejarul Vlădeşti – Cozia Călimăneşti 3-1
Minerul Ocnele Mari – CSM II Râmnicu Vâlcea 3-0
Topologul Galicea – Foresta Malaia 1-1
Viitorul Dăeşti – Lotru Brezoi 1-0
Posada Perişani – Hidro Rm. Vâlcea 0-0
AS Mihăeşti a stat

Programul etapei a IX-a

Vineri, ora 16.00
CSM II Rm. Vâlcea – Stejarul Vlădeşti
Sâmbătă, ora 12.00
Flacăra Horezu – Minerul Ocnele Mari
Cozia Călimănești – Viitorul Dăești
Lotru Brezoi – Topologul Galicea
AS Mihăești – Posada Perișani
Hidro Rm. Vâlcea – AS Pietrari
Chimia Rm. Vâlcea – Viitorul Budești
Foresta Malaia va sta

Clasament: Stejarul Vlădești 24p, Flacăra Horezu 21p, Minerul Ocnele Mari 21p, Viitorul Dăești 16p, Cozia Călimănești 14p, CSM II Râmnicu Vâlcea 13p, Topologul Galicea 12p, AS Mihăești 12p, AS Pietrari 7p, Viitorul Budești 6p, Hidroelectra Râmnicu Vâlcea 5p, Chimia Râmnicu Vâlcea 4p, Foresta Malaia 4p, Posada Perișani 2p și Lotru Brezoi 0p.
*primele două poziţii asigură calificarea în play-off

Trecând în Seria Sud, întâlnim o situație asemănătoare celei consemnate în Seria Nord, în sensul că cele mai multe dintre echipele favorite au reușit să se impună fără pre multe probleme. Totuși, există și o mică diferență față de ceea ce precizam în legătură cu desfășurarea „ostilităților” din Seria Nord. În partea de sud a fotbalului vâlcean, una dintre echipe a reușit să se impună, chiar la scor de forfait, pe terenul adversarei. Este vorba despre Unirea Tomșani, care a trecut cu 7-1 de Victoria Frâncești. Foarte interesant de remarcat este însă faptul că trei dintre cele mai puternice grupări din Seria Sud au marcat peste zece goluri în meciurile pe care le-au susținut. Performerele s-au numit CS Mădulari (15 goluri), CSC Orlești (11 goluri) și CS Șirineasa (10 goluri). „Nefericitele” care au încasat goluri cât pentru un campionat întreg s-au numit Oltul Ionești, Zorile Scundu, respectiv AS Crețeni. Derby-ul surprizelor plăcute din acest sezon, Minerul Costești și Cavalerul Trac Cernișoara s-a încheiat indecis, printr-o remiză, scor 1-1.

Seria Sud, rezultatele etapei a VII-a

CS Mădulari – Oltul Ionești 15-0
CSC Orlești – Zorile Scundu 11-0
CS Șirineasa – AS Crețeni 10-0
Victoria Frâncești – Unirea Tomșani 1-7
FC Băbeni – Experți Popești 4-1
Unirea Drăgășani – Viitorul Valea Mare 2-0
Minerul Costești – Cavalerul Trac Cernișoara 1-1

Programul etapei a VIII-a
Sâmbătă, ora 12.00
Experți Popești – Unirea Tomșani
AS Crețeni – CSC Orlești
Sâmbătă, ora 16.00
Viitorul Valea Mare – FC Băbeni
Zorile Scundu – Unirea Drăgășani
Minerul Costești – Victoria Frâncești
Duminică, ora 12.00
Oltul Ionești – CS Șirineasa
Duminică, ora 16.00
Cavalerul Trac Cernișoara – CS Mădulari

Clasament: CS Şirineasa 18p, CS Mădulari 17p, FC Băbeni 16p, Cavalerul Trac Cernişoara 15p, Minerul Costeşti 13p, CSC Orleşti 11p, Unirea Drăgăşani 10p, Unirea Tomşani 10p, Viitorul Valea Mare 8p, AS Creţeni 7p, Experţi Popeşti 6p, Zorile Scundu 6p, Victoria Frânceşti 3p şi Oltul Ioneşti 0p.
*primele două poziţii asigură calificarea în play-off