„Femei/bărbați”, pe scena Teatrului din Arad


Miercuri, 11 mai, de la ora 22.00, în sala mare a teatrului arădean, actorii vâlceni vor veni cu piesa „Femei/bărbați”. Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și Consiliul Local al muni­cipiului Arad organizează, în perioada 7-15 mai, cea de-a patra ediție a Festi­valului International de Teatru Nou. Din selecția de anul acesta, realizată de criticul de teatru Claudiu Groza, fac parte spectacole nominalizate la Premiile UNITER, spectacole ale unor teatre importante ca Teatrul Mic, Teatrul Naţio­nal, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul Excelsior toate din Bucureşti, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul German de Stat Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, Teatrul „Regina Maria” Oradea, dar şi trupe reprezentând teatrul independent.

Teatrul „Anton Pann”, pentru a treia oară la acest festival

De asemenea, vor fi prezente și două trupe de teatru din Italia și Ungaria. O ediție care îi are în prim plan pe tineri și unele dintre cele mai apreciate producții teatrale ale momentului vor face deliciul spectatorilor Festivalului International de Teatru Nou Arad din acest an. Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea participă pentru a treia oară la acest festival care polarizează atenția iubitorilor de teatru, dar și a criticilor teatrali în acest început de mai. Spectacolul „FEMEI/BĂRBAȚI” de Willy Russell este în regia lui Vlad Massaci, scenografia Andu Dumitrescu. Vă amintim că acest spectacol a făcut parte și din selecția Festivalului Național de Teatru 2015 desfășurat la București în toamna anului trecut.
Mai facem precizarea că acest festival nu este unul competitiv, selecția riguroasă reprezentând o validare a valorii spectacolelor prezentate.