EXPOZIȚIA „NOTE DE SUB-SOL” poposește la Muzeul de Artă din Râmnicu Vâlcea


Galeria „Sub-sol” a Muzeului de Artă din Râmnicu Vâlcea („Casa Simian”) găzduiește, începând cu 16 februarie 2023, expoziția personală de pictură, grafică și obiect intitulată „Note de sub-sol” a artistei vizuale Emilia Persu din București.
Emilia Persu a absolvit secția de pictură a Universității Naționale de Artă, în anul 1998, la clasa profesorului Florin Mitroi. A expus în România și peste granițe, fiind, totodată, și curatorul mai multor prestigioase expoziții de grup. A participat la simpozioane de creație din Austria, Franța, India, Rusia, Taiwan. A deschis numeroase expoziții personale, printre care se numără cele de la Berlin – Germania (2022), Budapesta – Ungaria (2020), Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia (2017), Ohrid – Macedonia (2016).
În anul 2019, Emilia Persu a fost curatorul expoziției românești de artă contemporană, intitulată „ART at EP”, deschisă la Parlamentul European de la Bruxelles.

Despre expoziția „Note de sub-sol”

Expoziția „Note de sub-sol” propune publicului din Râmnicu Vâlcea mai multe serii de lucrări realizate în perioada 2020-2022, în diferite tehnici, precum pictură pe pânză, grafică în tehnică mixtă, colaj și obiect.
Lucrările Emiliei Persu sunt compoziții abstracte, de factură conceptuală, introspective și autoreflexive, al căror nucleu îl reprezintă viața și experiența trăită, ambele convertite în expresii vizuale spectaculoase și apte să provoace, la rândul lor, reflecții și interogații. Aceste lucrări pot fi revendicate, totodată, de la surse livrești, pentru că aparțin unei artiste cultivate, care citește și călătorește mult, prețuind muzica și toate formele elevate ale spiritului.
Vernisajul expoziției semnată de Emilia Persu va fi însoțit de recitalul de chitară și blockflote susținut de Daniel Marinescu, un pasionat de muzică, activ din anul 1979, în cadrul formațiilor „Acid” și „Atac”, cu aceasta din urmă participând, în 1982, la Festivalul de Rock „Primăvara baladelor” de la Râmnicu Vâlcea.

Vernisajul este programat pe 17 februarie

Vernisajul expoziției „Note de sub-sol” va avea loc la Galeria „Sub-sol” a Muzeului de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea, joi, 17 februarie 2023, cu începere de la ora 17.00. Expoziția va fi deschisă în perioada 16 februarie – 16 martie 2023. Coordonator proiect: Gheorghe DICAN. Curator: Luiza BARCAN, critic și istoric de artă.