Vin banii prin PNRR:
AU FOST APROBATE ALTE DOUĂ PROIECTE depuse de Primăria Râmnicului


• valoarea totală a proiectelor Primăriei Râmnicului, aprobate în cadrul PNRR, a trecut de 232 milioane de lei
Demersul Municipalității Râmnicului de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență a unui număr cât mai mare de proiecte menite să crească confortul și siguranța râmnicenilor, dar și a locuitorilor din unitățile administrativ-teritoriale învecinate, s-a concretizat miercuri, 8 februarie 2023, prin semnarea, la București, a încă două contracte de finanțare.
Astfel, au făcut un pas important spre concretizare proiectele:
„Creșterea eficienței energetice în clădirea Școala Gimnazială Colonie” (cu o finanțare contractată în valoare de 2,91 mil. lei pe Componenta 5 – „Valul Renovării”);
„Sisteme de transport inteligente la nivelul localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Transport” (cu o finanțare contractată de 16,83 mil. lei pe Componenta 10 – Fondul Local).

Lista proiectelor deja aprobate

Cele două proiecte vin în completarea altora aflate în derulare sau deja contractate:
„Dezvoltare locală în comunități marginalizate. Componenta 1 – Colonie Nuci” (finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, aflat la acest moment în stadiu avansat de implementare);
„Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din județul Vâlcea”, al cărui contract de finanțare, tot prin PNRR, a fost semnat de primarul Mircia Gutău în luna decembrie a anului trecut.
Până în prezent, Municipalitatea Râmnicului a mai obținut finanțare pe Componenta „Valul Renovării” din PNRR pentru reabilitarea termică a:
• 10 blocuri de locuințe;
• Liceului Sanitar „Antim Ivireanul”;
• Colegiului Energetic;
• imobilului care găzduiește Cabinetul Pneumologic (Dispensarul TBC) din Calea lui Traian;
• sediului Primăriei Municipiului.
Suma totală contractată de municipalitatea râmniceană a ajuns, la acest moment, la valoarea de 112 milioane lei. La această sumă se adaugă peste 120 milioane lei ce vor veni pe Componenta 10 – Fondul Local.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea