Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Euro falşi, puşi în circulaţie pe raza judeţului Vâlcea


• În urma unei acţiuni efectuată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, au fost depistaţi patru bărbaţi care sunt suspectaţi că au pus în circulaţie euro falşi

Poliţiştii Brigăzii de Com­batere a Crimina­­­li­tăţii Organi­­­zate Piteşti Serviciu­lui de Comba­tere a Crimei Organi­za­te Vâlcea cerce­tează patru bărbaţi, din mu­nicipiul Râm­nicu Vâl­cea, care sunt suspec­­taţi de falsificarea şi plasarea pe piaţă de monedă falsificată. Cei patru sunt suspectaţi că au deţinut şi pus în circulaţie, euro în bancnote contrafăcute din cupiură de 20 şi 50 de euro. La începutul lunii în curs, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea au fost plasate şi identificate în circulaţie trei bancnote falsificate din cupiuri de 20 şi 50 euro. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit acelaşi cerc de suspecţi în toate cazurile semnalate. În urma monitorizării acestora, au fost identificaţi ca principali suspecţi un bărbat de 24 de ani şi unul de 22 de ani, care locuiesc fără forme legale în municipiul Râmnicu Vâlcea şi care falsificau cu ajutorul unei imprimante bancnotele, după care le puneau în circulaţie, plasându-le în două societăţi comerciale şi către ceilalţi doi suspecţi. Este vorba de alţi doi bărbaţi, de 24 respectiv de 30 de ani. Poliţiştii vâlceni au efectuat trei percheziţii domiciliare în municipiul pentru prinderea, conducerea la sediul poliţiei şi cercetarea celor patru persoane.

În timpul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor trei bancnote false din cupiură 50 Euro, un laptop, 12 telefoane mobile, trei memory stik-uri, cinci cartele SIM, şase suporţi optici şi un fragment de folie staniol din care se observă decupate empiric mai multe forme asemănătoare hologramei bancnotei de 50 Euro. De asemenea, a fost ridicată în vederea expertizării şi o imprimantă ce era folosită la falsificarea bancnotelor.

Cei patru au fost conduşi la sediul SCCO Vâlcea pentru audieri. Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea. Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul tehnic al SIPI Vâlcea. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized