„EU de aici mă informez!”


Centrul EUROPE DIRECT Valcea este un proiect de informare si comunicare europeana, implementat de Centrul de Informare Comunitara, sectie a Bibliotecii Judetene Antim Ivireanul Valcea. In luna martie, 263 de persoane au apelat la serviciile Centrului de Informare EUROPE DIRECT Valcea solicitand informatii europene. In functie de subiectul solicitat, cererile de informatii s-au referit la: afaceri generale UE – 2 solicitari; educatie si pregatire: 61; institutii UE si afaceri bugetare: 57; materiale promotionale: 3; politica sociala: 139; sanatate publica: 1.

Centrul de Informare EUROPE DIRECT Valcea din Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul” Valcea a organizat in luna martie 8 evenimente de informare si comunicare europeana, la care au participat 196 de persoane. De asemenea, 227 de utilizatori au accesat site-ul Centrului www.cicvalcea.ro, care a fost actualizat in luna martie 2013 de 33 de ori.

Colectiile Centrului de Informare EUROPE DIRECT Valcea din Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul” s-au imbogatiti cu cateva brosuri primite de la Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene. Dintre acestea enumeram: „Europa liberei circulatii: Spatiul Schengen”; „N-Lex Portalul comun al legislatiilor nationale”; „Bugetul UE pentru 2013: investitii in crestere economica si locuri de munca”; „Ghidul initiativei cetatenesti europene”; „Povestea a trei generatii de agricultori”; „Dreptul la libera circulatie si sedere in Europa”. Aceste materiale pot fi consultate la Centrul de Informare EUROPE DIRECT Valcea, situat la parterul structurii gazda – Bibliotecii Judetene „Antim Ivireanul”.

Ioana Mazilu-Manolescu,

consilier de comunicare Centrul de Informare EUROPE DIRECT – Vâlcea