E clar! Vâlceanul Bogdan Mateescu, țintă principală pentru Secția Specială de investigare a magistraților


• govoreanul a avut termen, săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), într-un dosar în care însuși șeful temutei Secții l-a acuzat

După cum v-am informat și anterior, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) redeschiderea unei anchete clasate de DNA împotriva judecătorului CSM, Bogdan Mateescu. Dosarul referitor fost constituit în urma unei plângeri depuse de către doi membri PSD din Govora. Acțiunea l-a vizat atât pe Bogdan Mateescu, fost președinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, cât și pe tatăl său, primarul din Govora, Mihai Mateescu, şi pe un fost senator PNL, Marin Cotescu. Plângerea vizează presupuse infracţiuni de corupţie comise de judecător şi tatăl său. Cazul a fost închis de DNA anul trecut pe baza articolului 16 litera a), adică „fapta nu există”, însă acum Secția Specială vede altfel lucrurile şi a solicitat redeschiderea anchetei.
Primul termen al acestui dosar s-a consumat joia trecută. În fruntea acuzatorilor s-a aflat însuși procurorul Gheorghe Stan, șeful Secției Speciale de investigare a magistraților.
Conform g4media.ro, Stan i-a explicat judecătorului Marius Foitoș că solicitarea de redeschidere îi aparține. Întrucât în sală era deja desemnat un procuror de ședință de la secția judiciară din cadrul Parchetului General, magistratul nu a acceptat cererea lui Gheorghe Stan și a trimis o adresă procurorului general pentru a explica cine reprezintă Ministerul Public.
„Procesul s-a amânat pe 20 iunie. Până atunci, însă, Gheorghe Stan va depune jurământul ca judecător al Curții Constituționale, funcție în care a fost numit recent de Camera Deputaților la propunerea PSD” adaugă publicația menționată.
„Stan a devenit cunoscut după ce a Inspecţia judiciară (IJ), (al cărei adjunct interimar a fost, n.red) a început hărţuirea procurorilor care au instrumentat dosare precum Laura Codruţa Kovesi, Marius Iacob, George Popovici, Paul Dumitriu, Marius Bulancea şi alţi şefi din DNA. Recent, IJ i-a trimis în judecată disciplinară şi pe procurorii militari care instrumentează dosarul 10 August. Stan este considerat în sistemul de justiţie drept omul de încredere al Oanei Schmidt Hăineală, fost preşedinte al CSM şi fost şef al Corpului de control al ministrului Justiţiei Tudorel Toader. Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi GRECO au recomandat României să renunţe la înfiinţarea Secţiei de anchetare a magistraţilor, văzută ca un instrument de presiune şi intimidare la adresa acestora. Recent, mai multe asociaţii ale magistraţilor au cerut instanţelor de judecată să sesiseze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în legătură cu nerespectarea de către România a recomandărilor Comisiei Europene din cadrul MCV” sunt mențiunile g4media.ro despre șeful acestei Secții Speciale.

Posting....