Deschidere festivă la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”


Ca în fiecare an, ziua de 1 octombrie a reprezentat un moment deosebit de important pentru Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Râmnicu Vâlcea. Cadrele didactice ale acestei instituţii de învăţământ superior au pregătit o frumoasă deschidere festivă a noului an universitar, intens gustată de către cei prezenţi în Aula Magna. Pe lista invitaţilor acestui eveniment deosebit s-au aflat nume sonore din judeţul nostru, care au oferit studenţilor sfaturi şi îndemnuri preţioase pentru atingerea unui ţel în viaţă.

Preasfinţitul Gherasim Cristea, arhiepiscopul Râmnicului a rostit alături de toţi cei prezenţi o rugăciune la început de an universitar, urându-le tuturor cât mai multă putere de muncă şi sănătate. De asemenea, Ovidiu Puiu (foto), aflat pentru prima dată la un astfel de moment în calitate de rector al Universităţii Constantin Brâncoveanu, a amintit de vremurile mai dificile pe care întreaga societate românească (şi nu numai) le traversează, mai ales din punct de vedere economic, acesta afirmându-şi însă întreaga convingere şi încredere asupra rolului foarte important pe care îl vor juca în viitorul apropiat studenţii care tocmai se formează pe băncile facultăţilor din ţara noastră.

Contrele politice au lipsit cu desăvârşire

Deşi la deschiderea noului an universitar au fost invitaţi mulţi „actori” de seamă ai scenei politice vâlcene, din diverse formaţiuni politice, apropierea alegerilor parlamentare nu i-a făcut pe aceştia să „îşi piardă capul” şi să se hazardeze, tocmai într-un astfel de moment festiv, la discuţii inutile în care politica să primeze culturii. În rândul invitaţilor prezenţi s-au aflat mai mulţi oameni din politica şi administraţia vâlceană, printre aceştia enumerându-se vicepreşedintele CJ Dumitru Persu, primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, senatorul Dorel Jurcan sau deputaţii Aurel Vlădoiu şi Samoil Vîlcu. Chiar dacă sunt despărţiţi de doctrine politice, unii dintre aceştia urmând să fie adversari peste numai două luni, cu toţii au apreciat calitatea actului educaţional desfăşurat la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, felicitând atât studenţii, cât şi cadrele didactice. La final, cei mai merituoşi dintre studenţi au fost recompensaţi pentru rezultatele din ultimul an universitar cu diplome şi premii.