DE CE NU SE (PREA) POARTĂ MASCĂ ÎN VÂLCEA? Ne întrebăm și noi, se întreabă și polițiștii… Sunt amenzile o soluție?


În cursul zilei de luni, dar și în noaptea de luni spre marți, polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Amenzile au ajuns iar la sume cu destule zerouri!

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus. Au fost verificate 90 de societăți comerciale, 113 mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.400 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale pentru, din care 49 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 33 pentru nerespectarea prevederilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea sancțiunilor fiind de 10.500 de lei.
Patrule pedestre, formate din polițiști și polițiști locali derulează de asemenea acțiuni de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite privind restricțiile de circulație, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV -2. Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Vâlcenii prea plimbăreți pe timp de noapte au fost principalii vizați

„Reamintim că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-05.00, este restricționată, cu unele excepții pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor de COVID 19. În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Polițiștii au declarat că nu pornesc în misiuni cu scopul de a aplica amenzi!

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei! Totodată, reamintim TELVERDE – 0800.800.165/ WHATSAPP 0755.021.218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, se mai arată în același comunicat de presă.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea

Posting....