Amenzi de 79.000 de lei după numai câteva ore de razie prin Râmnic și județ!


În data de 22 februarie 2024, poliţiştii vâlceni, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, au acţionat în municipiul Râmnicu Vâlcea şi pe raza județului Vâlcea pentru prevenirea şi combaterea faptelor în afara legii.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul mai multor structuri și  subunități din județ, aceștia desfășurând acțiuni pe mai multe linii de muncă, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru descurajarea elementelor infracționale și pentru combaterea fenomenelor cu impact stradal.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

13 șoferi au rămas pietoni…

„În cadrul amplei acțiuni au fost legitimate 703 persoane, verificate 614 autovehicule și efectuate 190 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 341 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 79.005 lei. Din totalul sancțiunilor, 323 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, nouă au fost conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar nouă la alte acte normative. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce  13 permise de conducere, dintre care șase pentru depășirea limitei legale de viteză, două pentru neacordare de prioritate, unul pentru consum de alcool la volan și patru pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și au fost constatate șase infracțiuni, respectiv două la regimul rutier, trei pe linie de piscicultură și una pentru alte fapte”, ne-au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.