Cu mașina prin centrul pietonal


Marți, 5 decembrie, polițiștii municipiului Râmnicu Vâlcea au depistat operativ, un șofer de 31 de ani, din Bujoreni. Acesta s-a deplasat cu mașina în zona pietonală din centrul capitalei județului nostru. Din verificările efectuate, s-a constatat că șoferul a încălcat prevederile unei Hotărâri a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, motiv pentru care a fost anunțată Poliția Locală Râmnicu Vâlcea, care a aplicat măsurile sancționatorii prevăzute de lege. În același timp, majoritatea efectivelor de poliție acționau pentru prinderea unei persoane bănuite de comiterea unei tâlhării, acțiune soldată cu reținerea acesteia.

Tâlhar, în arest
În noaptea de 5 decembrie, polițiștii Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat de 22 de ani, din comuna Păușești-Măglași, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, comisă chiar în acea noapte. Polițiștii au fost sesizați de o tânără cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, un bărbat i-a smuls geanta de pe umăr, agresând-o fizic, după care a fugit. Geanta conținea documente personale, carduri și 800 de lei. Polițiștii au demarat imediat verificările, pornind în căutarea bărbatului și reușind în scurt timp depistarea acestuia, constatându-se că avea asupra sa geanta reclamată ca fiind sustrasă. A fost înregistrat un dosar penal, în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă.

Oră de circulație pentru elevii de gimnaziu
Polițiștii rutieri din municipiul Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la o scoală gimnazială din oraș, pentru a le prezenta copiilor regulile de circulație pe care trebuie să le respecte. Ieri, 6 decembrie, polițiștii rutieri s-au oprit la o școală din Râmnicu Vâlcea, pentru a vorbi cu micuții despre regulile rutiere pe care aceștia, în calitate de participanți la trafic, trebuie să le cunoască. Astfel, polițiștii au discutat, în prezența cadrelor didactice, cu 59 de elevi, despre indicatoare rutiere, obligații și restricții în trafic, reguli pentru pietoni și bicicliști. Copiilor le-au fost prezentate, pe înțelesul lor și câteva evenimente rutiere, scopul fiind acela de a-i determină să înțeleagă importanța respectării unor reguli atunci când sunt pe stradă, dar și necesitatea atenției sporite.

„Artiștii nopții” – în plasa Poliției Locale
La data de 28 noiembrie, polițiștii Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea s-au autosesizat cu privire la inscripțiile realizate pe zidurile Catedralei din Ostroveni, fiind ulterior identi­ficată persoana responsabilă. Ieri, 6 decembrie, în urma investi­gațiilor efectuate, la nivelul Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost identificată persoana care a murdărit zidurile Catedralei din Ostroveni, prin vopsire, respectiv un bărbat de 36 ani, din Râmnicu Vâlcea. Cercetările continuă în vederea aplicării măsurilor legale.

Posting....