Constantin Pintilie, uns pentru a treia oară regele fotbalului vâlcean


• Adrian Comănescu a pierdut alegerile pentru şefia AJF Vâlcea după un scrutin incendiar
• Daniel Demetrescu şi Nicolae Chiriţă sunt noii vicepreşedinţi

Sâmbătă, la Casa Sindicatelor, după mai bine de patru ore de alegeri maraton, reprezentanţii echipelor din ligiile a IV-a şi a V-a vâlcene, precum şi cei ai cluburilor de juniori, au ales noua conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea pentru următorii patru ani. După lungi parlamentări şi puncte de vedere contradictorii legate de dreptul arbitrului de Liga I Adrian Comănescu (foto, jos) de a candida pentru funcţia de preşedinte, participanţii au găsit o cale de mijloc pentru a rezolva situaţia. În urma formulării unei declaraţii pe proprie răspundere prin care şi-a luat angajamentul că va retrage plângerea formulată în instanţă dacă va fi lăsat să candideze, Adrian Comănescu a primit girul membrilor Adunării Generale a AJF spre a intra în cursa pentru funcţia de preşedinte. Trebuie să spus că şedinţa a fost prezidată, conform dorinţei în unanimitate a aceloraşi membri ai Adunării Generale, de către Octavian Goga, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi invitat la eveniment. Comisia de numărare a voturilor a fost alcătuită din trei membri, aleşi din rândul reprezentanţilor cluburilor, din aceasta făcând parte Gheorghe Melente (Oltul Drăgoeşti), Gheorghe Bucuroiu (Hidro Râmnicu Vâlcea) şi Ion Dobre (Oltul Dăeşti).
Au urmat apoi alocuţiunile susţinute de cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte, validaţi de Adunarea Generală. În ordine alfabetică, Adrian Comănescu a fost primul care şi-a exprimat punctul de vedere. Arbitrul vâlcean a vorbit despre planurile sale pentru îmbunătăţirea activităţilor desfăşurate de AJF Vâlcea, susţinând necesitatea unei transparenţe mai ridicate, a comunicării cu oamenii de fotbal din teritoriu prin intermediul unui site, dar şi posibilitatea de a atrage fonduri suplimentare pentru bugetul acestei instituţii. În replică, fără să îşi prezinte prea mult planurile pentru următorii patru ani ai eventualului mandat, Constantin Pintilie (foto, sus) s-a mulţumit să combată spusele lui Adi Comănescu, afirmând că arbitrul de Liga I nu va avea timpul necesar pentru a se ocupa de fotbalul judeţean, iar toate planurile acestuia se vor putea realiza numai pe banii cluburilor vâlcene. Una peste alta, după alte discuţii şi tergiversări, cei 71 de delegaţi prezenţi au trecut la exprimarea votului.

Pintilie a dat toate calculele peste cap şi a câştigat clar: 44-27!

Deşi se părea că Adi Comănescu este preferatul majorităţii delegaţilor din sală după entuziasmul cu care candidatura sa a fost susţinută, socotelile au fost clar răsturnate la numărarea voturilor. Reprezentanţii cluburilor vâlcene au rămas fideli politicilor adoptate de Constantin Pintilie, ei dându-şi girul pentru ca acesta să primească un nou mandat în fruntea AJF, cel de-al treilea consecutiv! Vechiul preşedinte s-a impus neaşteptat de clar în faţa lui Adrian Comănescu, Pintilie adjudecându-şi 44 de voturi din cele 71 exprimate!

Cinci candidaţi pentru două posturi de „vice”

Au urmat apoi alegerile pentru desemnarea celor doi vicepre­şedinţi ai AJF Vâlcea în următorii patru ani. Cinci can­didaţi au fost validaţi în cursa pentru cele două posturi: Ni­colae Chiriţă (vicepreşedinte AJF), Daniel Demetrescu (se­cret­ar general AJF), Nicon Diaconeasa (preşedintele echipei de Liga a IV-a CSC Orleşti), Dumitru Drăgănescu (preşe­din­tele echipei de Liga a V-a Forestierul Romani) şi Grigore Tomoioagă (fost preşedinte al Comisiei de Arbitri din cadrul AJF Vâlcea). Delegaţii prezenţi în sală şi-au exprimat destul de clar pre­fe­rinţele pentru Daniel Demetrescu, acesta câşti­gând scrutinul cu 49 de voturi. Lupta pentru cel de-al doilea post de vicepre­şedinte a fost mult mai strânsă, Nicolae Chi­riţă câştigând în faţa lui Grigore Tomoioagă, scor 32-31. Nicon Diaconeasa şi Dumitru Drăgănescu au obţinut câte 15 voturi.