Chiţoiu salvează Oltchimul?


Miercuri, 19 septembrie, sala mare a combinatului a găzduit întâlnirea la care au participat ministrul Economiei Daniel Chiţoiu, Secretarul de Stat Rodin Traicu, prefectul Mircea Nadolu, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Ion Cîlea, Primarul municipiului Rm. Vâlcea Emilian Frâncu, dar şi Mihai  Bălan, Directorul SC CET Govora SA.

Daniel Chiţoiu a subliniat faptul că, în ultimii ani, SC OLTCHIM SA a funcţionat ca urmare a intervenţiei politice pentru furnizarea de  utilităţi, apă, energie, sare etc, precizând că se doreşte repornirea Oltchimului într-o perioadă cuprinsă între două şi patru săptămâni. De asemenea, ministrul Economiei a mai adăugat că doreşte ca preluarea Combinatului, prin privatizare, să fie făcută de un investitor strategic, capabil să preia combinatul, să păstreze locurile de muncă şi toate secţiile în funcţiune, sperând totodată ca procesul de privatizare să fie un succes, iar Oltchimul să funcţioneze, în continuare, integrat cu Arpechim Piteşti.

Angajaţii vor primi ajutoare sociale!

Ministrul Economiei a mai oferit asigurări şi angajaţilor de la Oltchim, neplătiţi de câteva luni, aceştia urmând să primească ajutoare sociale de urgenţă, în sumă de câte 1.400 lei, în două tranşe, din fondurile Ministerului Muncii, decizia fiind adoptată, miercuri, de Guvern. Decizia a fost luată ca „o plasă de siguranţă” pentru o perioadă de două-trei luni, până când SC OLTCHIM SA va fi preluată efectiv de către un investitor care ar urma să fie selectat prin licitaţia programată pentru vineri, 21 septembrie. Ministrul Economiei a mai precizat că ajutorul social de 1.400 de lei va fi primit de angajaţii de la Oltchim care au salariul sub cel mediu brut pe economie, care este de aproximativ 2.100 de lei.