Cei mai mici dintre ceramiștii vâlceni, expuși o lună întreagă la Muzeul de Istorie


• la inițiativa organizatorilor proiectului „Atelierul de arheologie”, exponatele cele mai interesante din această a doua săptămână vor avea parte de un tratament special
După cum vă informam și în edițiile noastre anterioare, zilele acestea, Muzeul de Istorie este teritoriul copiilor. În cadrul proiectului „Atelierul de arheologie”, sute de elevi vâlceni au avut șansa unică de a descoperi tainele ceramicii. Cum în primele două zile de când s-a pornit faza practică s-au adunat deja câteva zeci de vase interesante ieșite chiar din mâinile micuților, responsabilii proiectului au decis să meargă mai departe și să facă din aceste „opere” adevărate exponate: „Ne-a bucurat foarte mult să vedem ce impact extraordinar au avut aceste prime două zile printre copii participanți.  Faptul că s-au adunat deja câteva zeci de luturi extrem de interesante ne-a determinat să le facem bucuria și mai mare acestor copii și să le expunem munca vreme de o lună întreagă pe holurile Muzeului. Evident, fiecare operă în parte va fi însoțită de numele artistului și școala de proveniență pentru ca publicul larg să știe exact cu cine are de-a face pentru viitor…” ne-a relatat relaxat Ion Tuțulescu, șeful secției de la Muzeul de Istorie și sufletul acestui proiect.
„Școala altfel” ține Muzeul de Istorie deschis și luni
A cincea ediție a proiectului național debutează luni, 18 aprilie. Vreme de o săptămână, toate școlile pregătesc programe speciale pentru copii, care mai de care mai interesante iar orele normale sunt înlocuite de activități speciale, pe care părinții, elevii și învățătorii le pot stabili împreună. Pe lângă partea educativă, este important ca activitățile să aibă și o parte distractivă, informală. Pentru a ține pasul cu acest calendar, conducerea Muzeului de Istorie a decis ca instituția să fie deschisă, în premieră, și luni.