BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DESCHIDE SERIA ACTIVITĂȚILOR organizate în județ pentru aniversarea a 164 de ani de la «Mica Unire»


Vineri, 20 ianuarie 2023, de la ora 11.00, la Secția Multimedia a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul» Vâlcea, se va desfășura evenimentul cultural intitulat „Povestea făuririi României moderne”. Această activitate este organizată cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române (Țara Românească și Moldova), act istoric de voință a poporului român, săvârșit la 24 ianuarie 1859.
Programul evenimentului va cuprinde o intervenție de specialitate susținută de prof. dr. Ionela Dinescu ( din cadrul Serviciului Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale) și videoproiecția documentară intitulată „Unirea de la 24 ianuarie 1959. Personalități unioniste”, realizată de angajații Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea.
Organizatorii acțiunii la care facem referire sunt Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea și Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale.