Ceasul rău


Fără adăpost de animale și tone de fân

Pe data de 23 noiembrie, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, proprieta­tea unui cetățean din comuna Să­lătrucel, sat Șerbănești. Până la stingerea incendiului au ars un adăpost de animale, construit din lemn, pe o suprafață de aproxi­ma­tiv 30 mp și circa două tone de fân. Valoarea pagubelor este de circa 5.000 de lei. Cauza probabilă, sta­bilită în urma cercetărilor preli­mi­narii, se pare a fi folosirea inten­ţionată a unei surse pentru a gene­ra incendiu.

Foc la o pubelă de gunoi

Miercuri, angajații  ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pubelă de gunoi în orașul Brezoi, strada Eroil­or. Până la stingerea focului, a ars o pubelă de gunoi. Cauza proba­bilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi depozita­rea cenuşii şi jarului lângă mate­riale combustibile.

Incendiu la o gospodărie din Bunești

Ieri, la ora 06.54, angajații ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie a unei femei din comuna Bunești. Până la stingerea incendiului, au ars acoperișul casei pe o suprafață de 60 mp, un pătul pe o suprafață de 10 mp și un adă­post de păsări pe o suprafață de 8 mp. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi folosirea intenţionată a unei surse pentru a genera incen­diu.

100 mp vegetație uscată, în flăcări

Angajații ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui in­cendiu izbucnit la vegetație uscată în comuna Ștefănești, sat Dobrușa. Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 100 mp de  vege­ta­ţie uscată. Cauza probabilă, sta­bi­lită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi fumatul fără respec­ta­rea regulilor de apărare împotriva incendiilor.