Ceasul rău


Tâlhărie în plină stradă

În urmă cu două zile, Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea a  fost sesizată cu privire la comiterea unei tâlhării. Un bărbat cu identitate necunoscută a sustras de la gâtul unei persoanei în vârstă de 70 de ani un lanţ dintr-un material de culoare galbenă.  În urma verificărilor efectuate şi activităţilor specifice, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică au reuşit identificarea cu operativitate a prezumtivului autor.  Este vorba despre un minor de 15 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au extins cercetările și au stabilit faptul că minorul este principalul suspect de comiterea tâlhăriei. Acesta, împreună cu un alt minor de 16 ani, au încercat să smulgă de la gâtul părţii vătămate, o bijuterie, însă femeia a fost vigilentă. Victima a solicitat ajutor, iar cei doi au fugit fără a lua lănţişorul care s-a deteriorat în zona încuietorii şi a rămas în mâna femeii. De asemenea, partea vătămată a reţinut semnalmentele celor doi, transmiţându-le oamenilor legii, elemente ce au ajutat la identificarea acestora. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie şi tentativă la infracţiunea de tâlhărie.

A pus foc pentru o moștenire

La data de șapte mai, poliţiştii Postului de Poliţie Făureşti au fost sesizaţi despre faptul că o locuinţă este cuprinsă de flăcări. Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, incendiul fiind stins de către Garda II de Pompieri Balş, jud. Olt, ocazie cu care s-a stabilit că incendiul a fost provocat intenţionat. În urma cercetărilor s-a stabilit că un bărbat din localitate este prezumtivul autor de distrugerea prin incendiere a locuinţei, pe fondul unor neînţelegeri cu privire la o  moştenire. Nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar incendiul nu s-a propagat la alte anexe sau la alte locuinţe. Bărbatul a recunoscut fapta, prejudiciul estimat ridicându-se la aproximativ 10.000 lei. Cercetările continuă faţă de acesta sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere, riscând o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.