Ceasul rău


Un tânăr de 30 ani a încercat să violeze o octogenară

Luni, 8 aprilie, poliţiştii oraşului Băile Olăneşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 80 ani a fost victima unei tentative de viol. În urma cercetărilor efec­tuate, echipa operativă a constatat faptul că, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, o persoană necunoscută de sex masculin a pă­truns în locuinţa bătrânei şi a încercat să întreţină raporturi sexua­le cu aceasta, folosind acte de violenţă. După efectua­rea demersurilor necesare, poliţiştii vâlceni au reuşit iden­ti­ficarea prezumtivului autor. Este vorba de un bărbat de 30 ani, din localitate, faţă de care s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de viol şi violare de domiciliu.

Carambol pe Calea lui Traian

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii Biroului Rutier din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier, pe b-dul Calea lui Traian. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat de 25 ani, din Râmnic, a condus o autoutilitară marca Ford, dar nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de un autoturism marca Dacia, condus de un cetățean de 57 ani, din comuna Mihăeşti, cele două automobile intrând în coliziune. În urma impactului, maşina condusă de cetăţeanul din Mihăeşti a fost proiectată într-un alt autoturism, marca Volkswagen, condus de un bărbat de 56 ani, din municipiu, care oprise pentru a acorda prioritate pietonilor. În urma impactului, a rezultat rănirea bărbatului care a produs accidentul, dar și a unei femei, pasageră în aceeași mașină. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Un cetăţean din Roeşti vâna mistreţi cu o capcană improvizată

La data de 8 aprilie, poliţiştii din Roeşti au stabilit faptul că un bărbat, din localitate, a montat o cursă-capcană metalică cu momeală ştiuleţi de porumb pentru vânarea de mistreţi şi căprioare într-o parcelă de pădure, la aproximativ 300 m distanţă de locuinţa sa. Cursa-capcană a fost identificată şi ridicată în vederea confiscării, fiind efectuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vânare a mamiferelor prin utilizarea capcanelor neautorizate, potrivit Legii nr. 407/2006, riscând o pedeapsă de până la 7 ani închisoare sau amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.

Conducea cu permisul suspendat

Luni, un bărbat de 26 ani, din comuna Budeşti, a fost depistat de către poliţiştii Biroului Rutier al munici­piu­lui Râmnicu Vâlcea în timp ce conducea un autoturism marca Volkswagen, având dreptul de a conduce suspendat. Astfel, poliţiştii i-au întocmit dosar penal conducătorului auto sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Mai mulţi tineri, cercetaţi pentru furt calificat

La sfârşitul lunii februarie, poliţiştii din Călimăneşti au identificat, în urma verificării unui centru de colectare a fierului vechi, mai multe bunuri care erau semnalate ca fiind sustrase în noaptea de 20/21 februarie, din curtea unei locuinţe din loca­li­tate. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că principalii suspecţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat sunt doi tineri de 19 ani, ambii din comuna Bu­joreni. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

De asemenea, în noaptea de 7/8 aprilie, o patrulă a Biroului de Ordine şi Siguranţă Publică a Poliţiei municipiului Drăgăşani, a surprins trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, toţi din comuna Prundeni, în timp ce sustrăgeau carburant din mai multe autoturisme parcate. În urma verifică­rilor efectuate, s-a stabilit că cei trei tineri au forţat încuie­toarea sistemului de alimentare al mai multor autoturisme cu intenţia de a sustrage carburant. Poliţiştii au stabilit că suspec­ţii se foloseau de un autovehicul marca Opel. În urma con­tro­lului corporal, dar şi al autovehiculului, poliţiştii au identificat mai multe bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.