Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2021

Ceasul rău


19 infracțiuni și 744 sancțiuni în doar două zile

În ultimele zile, 495 de poliţişti au acţionat, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale / au fost constatate 19 infracţiuni şi aplicate 744 sancţiuni contravenţionale. Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 25 – 27.01.2013, la nivel naţional, au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale. Aceste acţiuni s-au desfăşurat şi la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, fiind organizate şi desfăşurate activităţi specifice, punctuale pentru depistarea, identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă normele contravenţionale sau penale. Astfel, în perioada menţionată, 495 de poliţişti din structurile operative ale inspectoratului (ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, serviciul arme şi altele), au acţionat în sistem integrat, în întreg judeţul Vâlcea, fiind constatate 19 infracţiuni şi aplicate 744 sancţiuni contravenţionale în valoare de 293.260 lei. La data de 25  ianuarie, poliţiştii Poliţiei oraşului Băile Govora au depistat pe raza oraşului pe un bărbat, de 25 ani, din localitate, având asupra sa mai multe bunuri, respectiv obiecte de încălţăminte şi îmbrăcăminte, fără a poseda documente de provenienţă. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legi 12/1990 rep. cu amenda în valoare de 1000 lei, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor, valoarea acestora fiind de aproximativ 1100 lei.

Nouă metri de conductă metalică, furată

Poliţiştii P.P. T.F. Râmnicu Vâlcea, efectuând activităţi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală şi contravenţională pe raza de competenţă, au depistat un patru bărbați, toţi angajaţi la o societate care efectuează lucrări de construcţie la un pasaj rutier. Aceştia au valorificat la un centru de colectare a fierului vechi o conductă metalică de 9 metri lungime contra sumei de 750 lei.

Astfel, celor patru le-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar administratorul centrului de colectare a fierului vechi a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1000 lei conform prevederilor L12/1990 R. Atât suma de bani cât şi materialul feros au fost ridicate în vederea confiscării.

Făptaș reținut de poliție

În ziua de 25 ianuarie, poliţiştii din Sălătrucel şi Berislăveşti au executat o acţiune, pe parcursul căreia au identificat şi reţinut un bărbat, de 27 de ani, din comuna Glăvile, împotriva căruia a fost emis de către Judecătoria oraşului Brezoi un mandatul de executare a pedepsei privative de libertate pe o perioadă de 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Cu ocazia acţiunii întreprin­se, condamnatul a fost identificat şi intro­dus în Peni­tenciarul de maximă sigu­ranţă Colibaşi, în vederea executării pedepsei.

Dosare penale pentru încălcarea codului rutier

La data de 25 ianuarie, poliţiştii au depistat, în oraşul Băbeni, un bărbat, din comuna Ioneşti, în timp ce conducea un motociclu, înregistrat,  fără a  poseda permis de conducere. Totodată, la data de 26 ianuarie, un alt bărbat, de 35 ani, din comuna Glăvile, a condus un autovehicul marca Volkswagen, pe strada Bogdan Amaru, având o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor doi conducători auto li s-a întocmit dosar penal pentru încălcarea prevederilor codului rutier.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized