Site icon Curierul de Vâlcea

Ceasul rău

Casetă de bijuterii, spartă de hoţi

Joi, 10 ianuarie, Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată telefonic de către un reprezentant al unei societăţi de pază cu privire la faptul că, în jurul orei 02.30, verificând declanşarea sistemului de alarmă la o societate comercială, a observat uşa deschisă la un punct de lucru învecinat, iar pe podeaua acesteia se afla o casetă de bijuterii.

În baza sesizării, o echipă operativă s-a deplasat pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Astfel, s-a stabilit că uşa de acces a punctului de lucru prezenta uşoare urme de forţare, partea vătămată reclamând sustragerea mai multor obiecte de valoare de către persoane necunoscute. Valoarea prejudiciului urmează să fie stabilit în cursul anchetei penale. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea  cu exactitate a situaţiei de fapt, identificarea autorilor şi aplicarea măsurilor legale ce se impun.

4.000 de lei amendă pentru că a furat lemne

Miercuri, 9 ianuarie, poliţiştii Postului de Poliţie Stăneşti au acţionat pe linie silvică privind prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale şi sustragerile de material lemnos. În acest mod a fost depistat Dumitru B., din localitate, în timp ce transporta material lemnos cu un atelaj hipo, fără a deţine documente legale pentru transport.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 4.000 de lei, conform prevederilor Leg.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentantului Ocolului Silvic Bălceşti, în vederea valorificării.

Depistat de oamenii legii având numerele provizorii expirate din august

Miercuri, 9 ianuarie, în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Brezoi, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza oraşului Brezoi, în sistem integrat cu cei din cadrul I.J.J. Vâlcea – G.S.O.P. Brezoi, au oprit pentru control un autoturism marca Citroen, condus de Năstăsache G., de 37 de ani, din localitate.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, oamenii legii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere auto pentru nicio categorie de autovehicule, iar autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată din luna august 2012. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, punerea în circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Doi râmniceni au exploatat sexual şi prin cerşetorie mai mulţi tineri

În dimineaţa zilei de 10 ianuarie, în baza datelor şi informaţiilor deţinute de poliţiştii BCCO Piteşti – SCCO Vâlcea, cu sprijinul DGIPI – SJIPI Vâlcea şi luptători S.A.S. Vâlcea, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul lui Dan D., de 50 ani şi Elena D., de 32 de ani, ambii din Râmnicu Vâlcea. Cei doi sunt cercetaţi pentru trafic de minori prin formele exploatare sexuală şi cerşetorie, precum şi proxenetism, cercetările fiind efectuate de către DIICOT B.T. Vâlcea. Până în prezent, s-a stabilit că în perioada 2008-2012, cele două persoane au exploatat sexual şi prin cerşetorie mai mulţi tineri, atât în ţară, cât şi în străinătate.

În urma percheziţiei au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor o unitate centrală, carduri bancare, 7 telefoane mobile, un card de memorie şi 64 DVD. Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Exit mobile version